Snelle Boekers Voordelen!
  • Extra korting
  • Niet aanbetalen
  • TUI Vroegboekgarantie
Kaunertal

Last Minute Kaunertal

  1. Last Minute
  2. Oostenrijk
  3. Kaunertal

Tijdens een Last Minute naar het Kaunertal word je omringd door de Ötztaler Alpen, die zich uitstekend lenen voor een actieve wandelvakantie in Tirol. Vanuit de hotels in Fendels en Feichten, gelegen middenin het dal, ben je er zo. Kies bijvoorbeeld voor een wandeling naar Ögghofe, een van de oudste boerderijen van het Kaunertal. Of ga naar het Riedermeer met prachtige alpenweiden.

Last Minute Kaunertal

Last Minute naar het Kaunertal

Het Kaunertal, dat je met eigen vervoer in 9 uur bereikt, is de ideale plek voor een actieve wandelvakantie in de Oostenrijkse deelstaat Tirol. Dit zijdal van het Inntal wordt met zijn uitgestrekte alpenweiden namelijk volledig omringd door de imposante toppen van de Glockturmkamm, de Kaunergrat en de Ötztaler Alpen. Verspreid over de flanken van deze bergketens liggen een aantal dunbevolkte dorpen, zoals Fendels en Feichten, waar ook de hotels van TUI zich bevinden. Hiervandaan worden vaak gratis begeleiden tochten georganiseerd door de bergen, maar je kunt natuurlijk ook op eigen houtje de omgeving verkennen tijdens een Last Minute in het Kaunertal. Dwars door de dorpen lopen namelijk een aantal wandelroutes, die je dan in eigen tempo af kunt leggen. Een prachtige wandeling is die van de Ögghofe, de oudste boerderijen van het Kaunertal, naar de waterval Maierhoferbach. Deze 2,5 uur durende wandelroute leidt langs pittoreske gehuchten als Vergötschen, dat tevens het startpunt is, Unterhäusern en Feichten.

Op familievakantie naar het Riedermeer

Op familievakantie met kinderen naar het Kaunertal? Een aantal hotels van TUI is, dankzij een uitgebreid animatieprogramma, volledig ingesteld op de kleine oogappels. Bovendien ben je ook zo bij de verkoelende meren in het Kaunertal. Het 4 sterren hotel in Fendels ligt bijvoorbeeld vlak bij het Riedermeer met zijn avontuurlijke piratenschip en waterglijbaan voor de kinderen. Je kunt hier ook van het zonnetje genieten op de ligweide of met het hele gezin gaan waterfietsen tijdens een Last Minute in het Kaunertal.

In de winter op vakantie naar het Kaunertal

Bij TUI kun je een Last Minute naar het Kaunertal ook in de winter boeken. Omringende bergen als de Kaunergrat en de Ötztaler Alpen zijn dan voorzien van een dik pak sneeuw en lenen zich perfect om op te skiën. In het relatief rustige skigebied Kaunertaler Gletscher bijvoorbeeld, met ruim 20 kilometer aan pistes. Met de skibus word je er vanaf het dorp Feichten in ongeveer een half uur naar toe gebracht en kun je direct de pistes op, die voornamelijk blauw gecategoriseerd zijn. Je vindt er ook een funpark met een 200 meter lange surpipe en drie kickers. Ideaal voor fanatieke snowboarders!