Snelle Boekers Voordelen!
  • Extra korting
  • Niet aanbetalen
  • TUI Vroegboekgarantie
Klagenfurt

Last Minute Klagenfurt

  1. Last Minute
  2. Oostenrijk
  3. Karinthië
  4. Klagenfurt

Bewonder de middeleeuwse stad Klagenfurt tijdens een Last Minute vakantie in deze Oostenrijkse stad. Bekijk veel middeleeuwse voorwerpen in het Landes museum, bezichtig de miniatuurgebouwen in het Minimundus of duik een van de vele winkels en boetiekjes in. Daarnaast is het zeker de moeite waard om een wandeling te maken langs de helder blauwe Wörthersee.

Last Minute Klagenfurt

Middeleeuws Klagenfurt

Last Minute toch nog even de grens over? Ga op vakantie naar de middeleeuwse stad Klagenfurt in Oostenrijk. In het prachtige eeuwenoude stadscentrum in Karinthië slenter je door renaissance binnenhofjes met moderne boetiekjes, cafés en restaurants. Breng hier een bezoek aan het Landes museum waar je allerlei prehistorische en middeleeuwse voorwerpen uit de Kärnten kunt bewonderen. Daarnaast zul je versteld staan bij het zien van de prachtige mythologische mozaïekvloer uit het jaar 275. Na een bezoek aan het museum is het ‘shopping time’. Dit komt zeker goed met alle winkels die je hier in het centrum vindt. Zoek na al het wandelen een gezellig terrasje op om hier te smullen van typisch Oostenrijkse Käsespatzle met een glas ijskoude Weizen.

Het Oostenrijkse Madurodam

Tijdens een bezoek aan het stadscentrum van Klagenfurt mag ook zeker een bezoek aan Minimundus niet ontbreken. Dit is een soort Madurodam maar dan met miniatuurgebouwen uit 53 landen. Hier bewonder je dus een kleine versie van de Eiffeltoren, de Big Ben en het Vrijheidsbeeld. Trek de wandelschoenen aan en ga voor een 55 kilometer lange wandeling rondom de Wörthersee. Tijdens deze wandeling kun je genieten van het verreikende uitzicht over het azuurblauwe meer. Maak onderweg een korte pauze om uit te rusten op de houten ligstoelen of neem een duik in het meer om even af te koelen. Bij terugkomst in het hotel van TUI duik je nog even de wellness in om helemaal te ontspannen tijdens een fijne massage, genieten!