Snelle Boekers Voordelen!
  • Extra korting
  • Niet aanbetalen
  • TUI Vroegboekgarantie
Linz

Last Minute Linz

  1. Last Minute
  2. Oostenrijk
  3. Oberösterreich
  4. Linz

Als cultuurliefhebber kun je je ogen uitkijken tijdens een Last Minute naar de prachtige stad Linz ten noorden van Oostenrijk. Breng een bezoek aan de Hauptplatz, de Martinskerk of het kunstmuseum Lentos. Ga met de Pöstlingbergbahn naar de top van de Pöstlingberg en bewonder het weidse uitzicht over de stad. In Linz hoef je je zeker niet te vervelen!

Last Minute Linz

Last Minute cultuursnuiven in Linz

Helemaal klaar om een aantal dagen cultuur te snuiven in de op twee na grootste stad van Oostenrijk? In de deelstaat Oberösterreich vind je de stad Linz welke doorkruist wordt door de rivier de Donau. Tijdens een Last Minute naar Linz krijg je kans om even weg te dromen in een stad vol historie en cultuur. Begin met een bezoek aan de Hauptplatz welke het hart van de oude stad vormt. Dit prachtig plein uit de 13e eeuw staat vol barokke gebouwen bestaande uit verschillende kleuren. Hierna kun je direct door via de smalle straatjes naar de Martinskerk, een van de oudste kerken van Oostenrijk of naar het Lentos kunstmuseum aan de oever van de Donau. Vanaf de Hauptplaz kun je de tram pakken om met de steilste treinbaan van Europa in 20 minuten de top van de Pöstlingberg te bereiken waar een bedevaarstbasiliek gelegen is. Tijd om hier even uit te rusten op het terras, en te genieten van een stuk Linzer torte met uitzicht over Linz.

Bewonder de Donau

Tijdens een Last Minute in Linz kun je vanuit het hotel van TUI van alles ondernemen. Wandel een etappe van de Donausteig, dit is een 450 kilometer lang wandelpad in de bergen vanaf Linz tot aan Passau. Tijdens een wandeling over een deel van dit wandelpad loop je door een prachtige natuur en langs oevers met uitzicht op de Donau. Na een aantal actieve dagen is het ook fijn om het even iets rustiger aan te doen. Breng dan bijvoorbeeld een bezoek aan de Linzer landstrasse welke dwars door het centrum loopt vanaf de Hauptplatz. In de zijstraatjes zitten de leukste boetiekjes verstopt. Na urenlang winkelplezier is het tijd om in een knus restaurant te proosten met een Aperol Spritz en te genieten van een welverdiende wienerschnitzel.