NIEUW: FAIR TRAVEL - Eerlijk op vakantie met oog voor de toekomst

Last Minute Gerona

De Noord-Spaanse streek Girona is dankzij het decor van groene heuvels van de Pyreneeën en idyllische baaitjes aan de Costa Brava een favoriete plek voor natuur- en zonliefhebbers. Tijdens een Last Minute Gerona kun je bij TUI kiezen voor een camping in het dorp Garriguella en een wandeling maken langs de wijngaarden of ontspannen op het strand van Platja Grifeu. Wie bezienswaardigheden wil zien moet in hoofdstad Girona zijn.

Last Minute Gerona

Wijngaarden en baaitjes in Gerona

Voor een afwisselende vakantie tussen de bergen van de Spaanse Pyreneeën en de idyllische baaitjes van de Costa Brava zit je tijdens een Last Minute Gerona goed. Deze streek ligt in het noordoosten van Spanje in de provincie Catalonië en telt onder andere het dorp Garriguella. Tijdens een autovakantie Gerona kun je kiezen voor een camping in Garriguella omgeven door heuvels bezaaid met wijngaarden. Maak eens een wandeling langs deze groene ranken om bij wijnkelder 'Cooperativa Agrícola de Garriguella' te stoppen en te proeven van bijvoorbeeld cava. Wie het liever rustig aan doet kan vanuit Garriguella koers zetten naar het kustplaatsje Platja Grifeu en hier zonnen aan de met rotsen, pijnbomen en witte strand versierde baai aan de Middellandse Zee.

Arabische baden in Girona

Met zijn Arabische badhuizen en gotische bezienswaardigheden kan de Noord-Spaanse stad Girona op het must-see lijstje tijdens een Last Minute Gerona. De met arcaden versierde Baños Árabes zijn pas gebouwd in de middeleeuwen, maar doen toch denken aan het Moorse verleden van Girona. Onder andere een caldarium waar de warme baden zich bevonden en de koude ruimte van het frigidarium zijn in de badhuizen van Girona te bewonderen. Voordat het zwembad op de camping van TUI in Esponellà wacht kun je in Girona nog een kijkje nemen bij de Santa Maria kathedraal. Dit gotische bouwwerk beschikt over een museum waar je sieraden uit de middeleeuwen kunt bewonderen.