Snelle Boekers Voordelen!
  • Extra korting
  • Niet aanbetalen
  • TUI Vroegboekgarantie
Kalutara

Last Minute Kalutara

  1. Last Minute
  2. Sri Lanka
  3. Kalutara

Prachtige stranden aan de zonnige westkust van Sri Lanka en een rijke historie: welkom in Kalutara! Niet te missen is de grote Boeddhistische tempel. Met een grote witte dagoba een echte blikvanger van de stad. Vlak bij vind je de Basket Hall, waar je tijdens een Last Minute Kalutara ziet hoe de lokale rieten manden worden gemaakt en Sri Lanka’s mangistan proeft. In een cocktail, of zo uit de hand.

Last Minute Kalutara
  • Met extra hoge kinderkorting
Bekijk alle Last Minutes Kalutara (1)

De charme van Kalutara

Na circa 9 uur vliegen kan je Last Minute in Kalutara beginnen. Voorheen was deze stad aan de zonnige westkust van Sri Lanka een belangrijke handelsplaats voor specerijen, tegenwoordig een zonnig vakantieoord waard het decor wordt gevormd door parelwitte stranden, een azuurblauwe zee en luxe hotels met tropische tuinen vol groene vegetatie. Voor de deur van de hotels van TUI ligt het brede Kalatura strand, vanwaar je uitkijkt op enkele lokale vissersboten. Even de benen strekken? Ga dan naar de Basket Hall in het midden van Kalutara, waar onder andere rieten manden en strohoeden worden gemaakt van stro en kokosvezel. Ze hebben veel kleuren en mooie geometrische patronen. Bij terugkomst in het hotel is het heerlijk bijkomen onder het genot van een cocktail met Sri Lanka’s mangistan, een vrucht die van mei tot en met augustus wordt geoogst. Tip: als je een cocktail aanwijst, gebruik dan altijd je rechterhand. De linkerhand wordt als onrein beschouwd.

Terug in de tijd van Boeddha

Een van de bezienswaardigheden waar je niet omheen kunt tijdens een Last Minute in Kalutara is het Boeddhistische tempelcomplex Gangatilaka Vihara, gelegen bij de brug over de Kalu Ganga rivier. Deze zogeheten ‘dagoba’ wordt bezocht door pelgrims uit heel Sri Lanka om een offer te brengen. Vooral de muurtekeningen binnenin de tempel zijn indrukwekkend: ze laten het leven van Boeddha zien. Naast het bouwwerk staat de heilige Bodhi-boom, waar veel automobilisten stoppen om wat geld in de box te gooien en te bidden voor een goede terugreis.

Bekijk alle Last Minutes Kalutara (1)