Hier kun je nu naar toe met het vliegtuig of de auto. Nu tot 100,- extra korting!

Last minute Zuid-Bohemen

Wil je op korte termijn de ongerepte natuur van Tsjechië verkennen? Vertrek dan Last Minute naar Zuid-Bohemen en verblijf in Chvalsiny of Lipno nad Vltavou. In de bosrijke natuurgebieden vind je talloze beekjes, rivieren en meren. Voor een sprookjesachtig avontuur in Zuid-Bohemen bezoek je een van de vele kastelen. In de kasteeltuin van kasteel Hluboka voel je je even de prins of prinses van Tsjechië!

Begin je vakantie dicht bij huis

Wij vliegen je naar Zuid-Bohemen vanaf Amsterdam en Eindhoven.

De ruige natuur van Zuid-Bohemen

De regio Zuid-Bohemen ligt in het zuiden van Tsjechië en herbergt oude stadjes, bergkammen en rivieren. Je verblijft in Zuid-Bohemen in Chvalsiny of Lipno nad Vltavou. Beide kleine dorpjes die vooral populair zijn vanwege de indrukwekkende natuur. Om de natuur écht te ervaren breng je tijdens een Last Minute Zuid-Bohemen een bezoek aan het Sumava gebergte, gelegen op drie kwartier rijden vanaf Chvalsiny. Trek stevige wandelschoenen aan en verken de ruige natuur van dit natuurgebied. Al wandelend langs open veldenen rivieren ga je steeds verder omhoog en aanschouw je het grootste meer van Tsjechië van heel dichtbij. Het Lipnomeer biedt het hele jaar vertier: in de winter wordt hier een schaatsbaan aangebracht die je door een betoverend sneeuwlandschap voert en in de zomer kun je er heerlijk zwemmen. Ook watersporten is hier zeer populair. Van kanoën en kitesurfen tot zeilen. Vissers kunnen hier ook lekker hengelen. Wie weet ligt er ’s avonds een zelf gevangen forel of baars op je bord.

Het decor voor vele sprookjes

Te midden van alle prachtige natuur tref je in Zuid-Bohemen ook heel wat indrukwekkende kastelen en burchten. Het lijkt wel het decor voor vele sprookjes! Voel je voor een dag de prins of prinses van Tsjechië en laat je overweldigen door de pracht en praal van Hluboka. Dit romantische kasteel is gebouwd in de gotische Engelse stijl. Wandel over de trappen van het kasteel en slenter door het prachtige park terwijl je droomt over een leven vol rijkdom en luxe in je eigen paleisje. Kun je er geen genoeg van krijgen? Bezoek dan ook Kasteel Orlik, Cervena Lhota en het Kasteel Kratochvile.

Bekijk alle Last Minutes Zuid-Bohemen (35)

Populaire bestemmingen