Snelle Boekers Voordelen!
  • Extra korting
  • Niet aanbetalen
  • TUI Vroegboekgarantie
Dalyan

Last Minute Dalyan

  1. Last Minute
  2. Turkije
  3. Lycische Kust
  4. Dalyan

De Turkse kust alleen maar zon, zee en strand? Dan ken je Dalyan nog niet. Deze badplaats aan de Lycische Kust dankt zijn naam aan de gelijknamige rivier die dwars door de stad stroomt. Glooiende heuvels, steile rotswanden met uitgehouwen grafmonumenten en stranden waar de Caretta Caretta schildpad zijn eitjes legt vormen het decor. Voor natuurliefhebbers is een Last Minute Dalyan dan ook een goed idee.

Last Minute Dalyan

Een rustige zonvakantie in Dalyan

Een diepblauwe rivier die langs uitgehouwen grafmonumenten, glooiende heuvels en met groen begroeide rotswanden kronkelt; het zal niet meteen bij je opkomen als je aan Turkije denkt. Maar dit decor is precies wat je aantreft als je voor een Last Minute Dalyan kiest. De rustige badplaats aan de Lycische Kust dankt zijn naam aan de Dalyan rivier die dwars door de stad stroomt. Voor liefhebbers van boottochten is dit dan ook een ideale vakantiebestemming. Het luxe hotel van TUI mét bergzicht maakt het vakantieplaatje helemaal compleet.

Oog in oog met de Caretta Caretta schildpad

Liefhebbers van zon, zee en strand zullen zich prima vermaken tijdens een Last Minute Dalyan. De stad ligt namelijk op zo’n 20 minuten rijden van het magische İztuzu-strand aan de Middellandse Zee. Al kun je vanuit de haven van Dalyan ook de boot pakken. Het İztuzu-strand dankt zijn magische decor niet alleen aan het parelwitte zand en het azuurblauwe zeewater. Het feit dat de Caretta Caretta schildpadden in de zomermaanden hier hun eitjes leggen is enorm bijzonder. De schildpadden zien? Kies in de avonduren voor een begeleide excursie zodat je deze prachtige zeedieren vanaf een afstandje kunt bewonderen.

Met de boot naar de grafmonumenten van Kaunos

Over boottochten vanuit Dalyan gesproken; een dagtrip naar de authentieke stad Kaunos zul je niet snel meer vergeten. Dat komt omdat deze stad omringd wordt door steile rotswanden waar heuse grafmonumenten zijn uitgehouwen. Vanwege de zuilen lijken het net Griekse tempels. Houd de camera maar gereed. Bij terugkomst in het luxe hotel van TUI staat het diner voor je klaar als je hebt gekozen voor halfpension. Verblijf je tijdens de Last Minute Dalyan in een appartement? Dan kun je zelf de keuken in duiken en een eigengemaakte kofta maken.