Snelle Boekers Voordelen!
  • Extra korting
  • Niet aanbetalen
  • TUI Vroegboekgarantie
Egerkingen

Last Minute Egerkingen

  1. Last Minute
  2. Zwitserland
  3. Egerkingen

Er even tussenuit in een natuurrijke omgeving? Boek dan bij TUI een Last Minute naar Egerkingen. Het landschap rondom dit dorp in het noorden van Zwitserland is heel anders dan ons platte Nederland. Glooiende heuvels, bossen, almen en watervallen, die kom je thuis niet snel tegen! Des te leuker om daar doorheen te wandelen. Ook leuk is een dagtrip naar Basel. Deze stad herbergt verrassend veel kleurrijke gebouwen en kunstmusea.

Last Minute Egerkingen

De Zwitserse heuvels in Egerkingen

Midden in de glooiende heuvels van Noord-Zwitserland ligt het dorp Egerkingen. Vanaf hier verken je tijdens een Last Minute Egerkingen het omliggende Jura-gebergte. Het hotel van TUI ligt direct aan de bosrand, aan de voet van een beboste heuvel. Dat klinkt al gelijk als een uitnodiging voor een heerlijke wandeling. Naast bossen en heuvels tref je hier ook uitgestrekte velden, almen, watervallen en kloven. Om al die verschillende landschappen goed in je op te nemen loop je via de treden van de Jakobsleiter-trap naar het Schattenhüsli. Dit overdekte uitzichtpunt ligt ongeveer halverwege de klim naar boven. Op de voorgrond liggen de typisch Zwitserse chalets van Egerkingen, in de verte de lappendeken van bossen en heuvels. Wanneer je verder klimt kom je vanzelf de informatieve borden van het Naturpfad tegen. Die leren je alles over de lokale flora en fauna.

Kunstzinnig en kleurrijk Basel

De nabijheid van de snelweg maakt Egerkingen tot een goed startpunt voor dagjes weg in het Zwitserse land. Zo rijd je in slechts een half uur naar de historische stad Basel. Een van de eye-catchers van de stad zie je al van ver liggen: het Munster van Basel. De roodstenen kathedraal is gebouwd op een heuvel aan de Rijn. Eenmaal dichterbij kun je de twee gotische torenspitsen in al hun glorie bewonderen, net als het groen-geel gekleurde dak. Deze grote kerk is niet het enige gebouw met een gekleurd uiterlijk. Ook het Rathaus aan de Marktplatz is prachtig versierd. Een bezoek aan het rode binnenplein is zeer de moeite waard. Nu je toch in Basel bent, kun je gelijk een museum bezoeken. Daarvan heeft de Zwitserse stad er genoeg! Het Kunstmuseum, de Kunsthalle en het Cartoonmuseum, om er een paar te noemen. Eén ding is zeker: Basel is een aangename verrassing tijdens een Last Minute Egerkingen!