Snelle Boekers Voordelen!
  • Extra korting
  • Niet aanbetalen
  • TUI Vroegboekgarantie
Lugano

Last Minute Lugano

  1. Last Minute
  2. Zwitserland
  3. Meer van Lugano
  4. Tessin
  5. Lugano

Kiezen tussen het mediterrane Italiaanse strandgevoel en de Zwitserse Alpen? Met een Last Minute naar het Meer van Lugano, op de grens van Italië en Zwitserland, beleef je beide. In het Italiaanse Porlezza smul je van de ‘Cucina Italiana’. Cultuur proef je in de Zwitserse stad Lugano, waar het meer haar naam aan dankt. En natuurlijk mogen de kiezelstranden ook niet ontbreken. Twee vakanties halen, één voordelige Last Minute betalen.

Last Minute Lugano

Het meer van Lugano: wat een charme

Wat een introductie op je Last Minute naar het Meer van Lugano. Het privéappartement van TUI tekent namelijk prachtig af tegen de groene bergtoppen van de Italiaanse Dolomieten. De charme van het ‘Lago di Lugano’ is een wonderlijk schouwspel van palmbomen, citroenbomen en zicht op Zwitserse dorpen. Met temperaturen die in de zomer vaak de 30 graden aantikken waan je in de tropen. Dan is een frisse duik vanaf de kiezelstranden in het verkoelende water erg verleidelijk. Voor cultuurfanaten is de geologische geschiedenis van het omringende gebergte interessant. De fossielrijke Monte San Giorgio aan de zuidelijke oevers van het Luganomeer wordt zelden benoemd, maar is zeker een bezoekje waard. De 200 miljoen jaar oude fossielen die hier worden gevonden, worden in het dorp Meride tentoongesteld.

Italiaans met een Zwitsers tintje

Het eigentijdse Porlezza, gelegen aan de voet van de Alpen, is met eigen vervoer snel te bereiken. Zomers wandel je vanaf de prachtige boulevard het charmante dorpscentrum in met haar karakteristieke terracotta-kleurige huizen en de ambachtsmarkt. Iets verder, net over de Zwitserse grens in de Italiaanstalige Ticino-regio ligt de stad Lugano, waar je het gehele jaar door van muziekfestivals geniet. Op de Piazza Riforma strijk je neer voor een Italiaans kopje koffie of geniet van een uit het Luganomeer gevangen baars met zwarte rijst, waarna je ’s de avond afsluit in stijl met een goed glas whisky. Even bijkomen? Zoek het zonneterras op van je appartement of strijk neer op je ligbed langs het Meer van Lugano. “La vita è bella!”