Snelle Boekers Voordelen!
  • Extra korting
  • Niet aanbetalen
  • TUI Vroegboekgarantie
Meiringen

Last Minute Meiringen

  1. Last Minute
  2. Zwitserland
  3. Berner-Oberland
  4. Meiringen

Het Zwitserse Meiringen ligt midden in het Berner Oberland en is zowel 's winters als zomers een leuke bestemming. Een Last Minute Meiringen biedt u 's winters uitstekende wintersportmogelijkheden voor het hele gezin, terwijl u zomers ook allerlei sportieve activiteiten kunt ondernemen. Stapt u op de mountainbike of gaat u wandelen? Of gaat u liever op onderzoek uit in het Sherlock Holmes museum? De keuze is aan u.

Last Minute Meiringen

Meiringen onder een witte deken

Het Zwitserse Meiringen is wellicht het meest bekend als wintersportbestemming. Dit plaatsje ligt in de Alpenregion midden in het skigebied Meiringen-Hasliberg en biedt volop winters vertier voor het hele gezin. De jongsten kunnen terecht in Skihäsli- en Axiland om de eerste meters op de ski's te maken, terwijl de anderen misschien liever hun snowboardkunsten vertonen en verbeteren in het funpark met slides, jumps, rails en een quaterpipe. Ook zijn de 60 kilometer aan piste veelal geschikt voor snowboarders.

Zeer doorgewinterde wintersporters hebben hier iets minder te doen, maar voor de liefhebber is er 3 kilometer aan zwarte afdalingen. Bovendien zijn er genoeg uitdagende rode pistes te vinden. Wie liever iets rustiger aan doet op de lange latten kan hier uitstekend langlaufen. Bent u in de kerstvakantie in Meiringen? Neemt u uw oordoppen dan maar mee. U kunt dan namelijk kennismaken met de traditie van het 'Trycheln'. Tussen Kerst en Oud en Nieuw lopen de inwoners van Meiringen verkleed door de straten met een enorme koeienbel. Dag én nacht.

Het gehele jaar actief

Niet alleen in de winter kunt u in Meiringen actief aan de slag. Een Last Minute Meiringen is ook een aanrader in de zomer. U kunt hier dan heerlijk wandelen door het landschap dat van wit naar groen is veranderd. U vindt hier ongeveer 300 kilometer aan wandelpaden, waarvan enkele thema- en familieroutes. Neemt u al wandelend eens een kijkje bij de Aareschlucht of de Reichenbach-waterval. Ook op de fiets kunt u het Zwitserse landschap verkennen.

U kunt dit natuurlijk heel sportief op de mountainbike doen als u een goede conditie heeft, maar door de opkomst van e-bikes is het voor iedereen mogelijk om per fiets de bergen in te gaan. Watersporters kunnen terecht op de rivier de Aare die door het dorp stroomt. Een andere optie is om per trein de Aare te volgen naar het Meer van Brienz. Iets minder actief maar daarom niet minder leuk is het Sherlock Holmes museum in Meiringen. Meiringen is namelijk de plek waar Holmes volgens de overleveringen om kwam tijdens een gevecht met zijn aartsvijand Moriarty.

Op zoek naar Sherlock

Wilt u zelf wel eens zien waar Sherlock zijn einde vond, of toch niet als we zijn herrijzing in ogenschouw nemen? Of gaat u liever op de sportieve toer? Hoe het ook zij een Last Minute Meiringen is het hele jaar door een aanrader. Bij TUI kunt u 's winters een vakantie boeken inclusief een 6-daagse skipas. Het gehele jaar kunt u kiezen uit meerdere accommodaties. Zo kunt u kiezen voor een hotel in Jugendstil stijl in het centrum van het dorp of kiest u voor een hotel met zogenoemd 'Gilde restaurant'. Dat wordt smullen! U vindt een uitgebreide omschrijving van onze accommodaties op TUI.nl. Wees er wel snel bij want voor onze Last Minutes geldt op=op.