Gibraltar

Rondreis Gibraltar

  1. Rondreis
  2. Gibraltar

In het zuiden van Spanje is de Engelse enclave Gibraltar een van de meest bekendste plekken van Europa. Dat komt vooral door de ligging aan de Straat van Gibraltar en de imposante rots waar berberapen in het wild leven. Maar Gibraltar heeft ook een ruim aanbod aan taxfree winkels, tapasbarretjes en kraampjes waar je van Fish & Chips smult. Vervelen is dan ook geen optie tijdens het maken van een rondreis Gibraltar.

Rondreis Gibraltar

Gibraltar: Spaans en Brits in tegelijk

Belasting vrij shoppen, berberapen in het wild bekijken én proeven van de Engelse en Spaanse keuken kun je allemaal doen in het zuiden van Spanje. Hier ligt namelijk de Britse enclave Gibraltar. Je hebt er vast wel eens van gehoord. Of het nu komt door de hoge rots of door het feit dat je vanuit hier Afrika kunt zien liggen: Gibraltar is beroemd. Bij TUI kun je tijdens een rondreis Gibraltar alle hoogtepunten van de enclave bezoeken. Neem de kabelbaan naar de rots en zie de berberapen rondscharrelen. Het uitzicht op de Straat van Gibraltar en Afrika aan de overkant zorgt voor een indrukwekkend plaatje. Ontspannen doe je vervolgens op een van de gouden zandstranden.

Taxfree shoppen en smullen

Om Main Street kun je niet heen tijdens een rondreis Gibraltar. In deze straat zorgen de taxfree winkels voor uren shopplezier. Kunstobjecten, handgemaakte sieraden en (luxe) kleding koop je hier voor een prikkie. Fijn voor de portemonnee! Op die manier houd je geld over om tussendoor van Fish & Chips en tapas te smullen. In Gibraltar staan de Spaanse tapasbarretjes en eetkraampjes met Engelse lekkernijen gebroederlijk naast elkaar. Uitbuiken doe je tijdens het maken van een sunset cruise over de Straat van Gibraltar. Met een beetje geluk spot je dan zelfs dolfijnen.