Hong Kong

Rondreis Hong Kong

  1. Rondreis
  2. Hong Kong

Ervaar het beste van oost én west tijdens een rondreis Hong Kong. Deze Chinese metropool in het zuidoosten van Azië is verdeeld over 236 eilanden. Dompel je hier onder in mystiek bij de 34 meter hoge Tian Tan Buddha en proef daarna traditionele gerechten op Temple Street Market. En de skyline van Hong Kong vanaf Victoria's Peak? Fenomenaal! Wie alle drukte wil ontvluchten kan ook nog relaxen op het strand van Repulse Bay Beach.

Rondreis Hong Kong

Oost ontmoet west in Hong Kong

Oosters en westers ontmoeten elkaar tijdens een rondreis in Hong Kong. Op de 236 eilanden van deze Chinese wereldstad liggen moderne wolkenkrabbers gebroederlijk naast Boeddhistische tempels. Verblijf met TUI in een hotel in Hong Kong voor het beste van beide. Het traditionele gezicht van de bruisende metropool in zuidoost Azië zie je terug in de vele gouden tempels. Bewonder bijvoorbeeld de rijkversierde tempel en de 34 meter hoge Tian Tan Boeddha op Lantau Island. Na wat mystiek is het tijd om van die andere beroemde Chinese traditie te proeven: het eten. Daarvoor moet je op de avondmarkt van Temple Street Market zijn. Verwen je smaakpapillen hier met een Chili Crab of Claypot Rice. En na het avondeten nog even naar de kade van Victoria Harbour om het moderne gezicht van Hong Kong te ervaren tijdens The Symphony of Lights met de verlichte wolkenkrabbers in de hoofdrol.

Relaxen op Repulse Bay Beach

Een rondreis Hong Kong is een waar feest voor de zintuigen. Wie even de drukte van de stad wil ontvluchten neemt de Peak Tram naar de top van Victoria's Peak. Vanaf deze 552 meter hoge heuveltop heb je een weids uitzicht over Victoria Harbour, Hong Kong Island en Kowloon aan de overkant. Wauw! Maak ook eens een wandeling door het nabijgelegen park waar je langs romantische pagodes loopt en tropische vogels tussen de bomen ziet vliegen. Een andere plek waar je de bruisende stad achter je kunt laten is op Repulse Bay Beach. Op het goudgele zand van dit halvemaanvormige strand is het uitstekend relaxen dankzij het zeebriesje. En een verkwikkende duik is zo genomen in de Zuid-Chinese Zee. Ter afsluiting van zo'n relaxte dag is het heerlijk om je eens te laten verwennen in een van de restaurants in Repulse Bay.