Boek nu je Droomzomer - De unieke combinatie van sport en vakantie

Rondreis Luxemburg

Een rondreis door Luxemburg is hét bewijs dat u voor de leukste vakanties niet ver over de grens hoeft. Neem de auto of fiets en reis via omringende landen als België, Frankrijk en Duitsland naar dit kleine groothertogdom. Laat u meevoeren door het verleden in middeleeuwse steden zoals Clervaux en Echternach. Ga ondergronds in de Kazematten van Luxemburg-stad, en wandel door betoverend mooie natuur in de streek Müllerthal.

Clervaux, stad vol historie in de Ardennen

Kiezen voor een rondreis door Luxemburg is kiezen voor een vakantie vol natuur, cultuur en historie. En niet alleen in Luxemburg, want tijdens deze individuele rondreis verkent u ook België en Duitsland. Eenmaal aangekomen in Luxemburg overnacht u in een hotel van TUI in het sfeervolle Clervaux. Dit stadje ligt midden in het heuvelachtige natuurgebied Ösling dat tot de Ardennen gerekend wordt. De prachtige omgeving en ligging in een diep dal maken van Clervaux een pittoresk plaatje om te zien. En met zijn bijzondere bezienswaardigheden is Clervaux ook een schat die ontdekt wil worden. Zo zal de in Romaans-Rijnlandse stijl gebouwde kerk meteen uw aandacht trekken met zijn twee torens. Een andere blikvanger is het compleet gerestaureerde witte Château de Clervaux uit de 12e eeuw. Binnen dit kasteel vindt u de beroemde tentoonstelling ‘The Family of Man’ die iconische werken uit de fotografie laat zien.

Dwalen door en onder Luxemburg-stad

Een autorondreis door Luxemburg kan ook via Frankrijk beleefd worden. In dat geval komt u aan in het door groene heuvels omringde Zuid-Luxemburgse dorp Münsbach. U kunt daar zorgeloos ontspannen in een rustig gelegen en modern 4 sterren hotel van TUI inclusief sauna. Vanuit Münsbach is de hoofdstad van Luxemburg, dat gelijknamig is aan het land, slechts een kwartier rijden. Ontdek het op hoge rotspartijen gebouwde Luxemburg-stad door het historie ademende oude stadsdeel Grund te bezoeken. En beleef bijzondere bezienswaardigheden zoals de ondergrondse gangen van de Kazematten die de stad ooit verdedigden. Bekijk ook de enorme brug Pont Adolphe die een groot ravijn overspant. Voor lange tijd was deze 42 meter hoge constructie de grootste boogbrug ter wereld. Sluit uw dag in Luxemburg-stad af op het met terrasjes overladen Place d’Armes. Geniet op dit gezellige plein van een witte Rieslingwijn afkomstig van de Luxemburgse oevers langs rivier de Moezel.

Wandelen door het schitterende Müllerthal

Tijdens een rondreis Luxemburg zal de mooie natuur u niet ontgaan. Als u de volle pracht daarvan wilt ervaren, is het een echte aanrader om Oost-Luxemburg te bezoeken vanuit een hotel van TUI in Münsbach. Na ongeveer 30 kilometer rijden zult u zich midden in het natuurschoon van de streek Müllerthal bevinden. Dit heuvelachtige terrein staat bekend als Klein Zwitserland vanwege zijn idyllische schoonheid. Het is bezaaid met smalle paadjes die door een bosrijke omgeving heen slingeren met beekjes en grillige rotsen. Vooral bij waterval Schiessentümpel is de natuur op z’n mooist. Ontdek het sprookjesachtige Müllerthal met een wandelroute die begint in Echternach. Dit middeleeuwse stadje is een bezienswaardigheid op zich met een abdij die in 698 werd gesticht door de apostel Willibrord.

Bekijk alle rondreizen Luxemburg (2)