Pico

Rondreis Pico

  1. Rondreis
  2. Portugal
  3. Pico

Graag een rondreis door Pico maken? Dit op een na grootste eiland van de Azoren ligt middenin de Atlantische Oceaan en is bij uitstek geschikt voor een groepsrondreis of individuele rondreis. Zo kun je op eigen gelegenheid of met Nederlandssprekende reisleiding de hoogtepunten van dit bergachtige eiland ontdekken: de imposante vulkaan Pico, de uitgestrekte wijngaarden en de grote getale walvissen.

Rondreis Pico

Een rondreis door Pico

Wil je binnen een korte tijd zoveel mogelijk van het op één na grootste eiland van de Azoren zien? Kies dan voor een rondreis naar Pico, een bergachtig eiland dat samen met Faial en São Jorge de 'Azoren-driehoek' vormt. Wil je deze eilanden allemaal in één rondreis bezichtigen? Dan is het een echte aanrader om te gaan eilandhoppen. Wie meer geïnteresseerd is in een groepsrondreis door Pico, kan rekenen op een perfecte begeleiding van de Nederlandssprekende reisleiding. Liever op een individuele rondreis? Dan kun je op eigen gelegenheid langs alle hoogtepunten van het eiland rijden zoals de imposante vulkaan Pico en de uitgestrekte wijngaarden.

De hoogtepunten van het eiland

De rondreizen van TUI hebben een ding met elkaar gemeen: ze leiden langs alle hoogtepunten van het eiland. Het letterlijke hoogtepunt van het eiland is de 2.351 meter hoge vulkaan Pico, dat tevens de hoogste berg is van Portugal. Eenmaal op de top van de berg heb je een prachtig uitzicht over de uitgestrekte wijngaarden en de naburige eilanden Faial en São Jorge, die omringd worden door het blauwe water van de Atlantische Oceaan. Wie goed kijkt ziet nog walvissen zwemmen, die hier voornamelijk van mei tot oktober rondzwemmen. Ruim 25 diverse soorten walvissen brengen hier hun jongen ter wereld of komen bij van hun migratie. De bekendste soorten die hier gespot zijn, zijn de bultrug, dwergvinvis en potvis. Uiteraard ook een grote groep dolfijnen.