Boek nu je Droomzomer - een unieke shortbreak vol sportbeleving

Stacaravan Aquitaine

Leven als god in Frankrijk! Te midden van een ongerepte natuur nipt u van een heerlijk bordeaux wijntje op de veranda van uw luxe stacaravan in Aquitanië. Deze charmante Franse streek heeft veel te bieden. Begin de dag op het meest uitgestrekte strand van Europa, de Atlantische kust. Of dwaal door het natuurpark Landes de Gascogne. Bezoek ook de historische stad Bordeaux, waar u uitkijkt op grootste plein van Frankrijk: Place des Quinconces.

Stacaravan Aquitaine
Bekijk alle campings Aquitaine (2)

Zonnest(r)eek

Aquitanië is een uitgestrekte streek in het zuidwesten van Frankrijk dat bestaat uit vijf veelzijdige Franse departementen met elk hun eigen charme.
Met zo’n 2200 zonuren per jaar, mag deze Franse streek met recht een zonovergoten vakantiebestemming genoemd worden.
Aquitanië ligt aan de Atlantische kust en beschikt over het meest uitgestrekte strand van Europa.

Beklim de hoogste duin van Europa: Dune du Pilat

Verblijft u op een van de 4 sterren campings van TUI in de streek Landes dan kunt u lekker gaan plonzen in de Atlantische Oceaan. Te midden van het grootse natuurpark Landes de Gascogne kunt u een bezoek brengen aan de hoogste duin van Europa genaamd Dune du Pilat. Beklim de 110 meter hoge zandberg en beleef een fantastisch uitzicht over de eindeloze blauwe Zee vanaf de top.

‘La belle endormie’

De volgende dag gaat u vanuit uw stacaravan in Aquitaine cultuur snuiven in het historische Bordeaux, de hoofdstad van de regio. De stad staat vooral bekend om haar beroemde wijnen maar ook als La belle endormie, de 'schone slaapster' vanwege haar rijke verleden. In het bruisende Bordeaux kunt u uw hart ophalen met haar vele Musea, leuke winkels, terrassen en monumenten zoals de Cathédrale Saint-André en het neoclassicistische Grand Théâtre. Vergeet niet een bezoek te brengen aan het grootste plein van Frankrijk Place des Quinconces. Hier kunt u indrukwekkende vakantiekiekjes schieten van het Chateau Trompette en de imposante fonteinen van het monument aux Girondins.

Voor oogverblindende kastelen en mysterieuze grotten kunt u een uitstapje maken naar de streek Dordogne. De vele stalactieten en stalagmieten schitteren u tegemoet in de druipsteengrotten van du Grand Roc bij Les Eyzies. Een van de meest imposante kastelen van de streek, die hoog boven Dordogne uittorent, is het statige 13e eeuwse Château Castelnaud. Via de enorme toegangspoort betreedt u het robuuste gebouw. Eenmaal bovenaan heeft u een fraai uitzicht over de plaats Beynac en brede rivier de Dordogne.

Bekijk alle campings Aquitaine (2)