Bye Bye Blue Monday Deals t/m woensdag tot 100,- extra korting | Boek nu!

Stacaravan Charente Maritime

Wilt u wel kamperen maar geen concessies doen aan gemak en comfort? Kies dan tijdens deze vakantie naar Frankrijk voor een stacaravan in Charente Maritime. Op de camping zullen de kids zich uitstekend vermaken in het zwembad en de omgeving biedt tevens genoeg leuke uitstapjes, zoals de brede zandstranden bij St. Georges d’Oléron of het proeven van glibberige oesters bij de oesterbanken van Marennes d’Oléron.

Stacaravan Charente Maritime
Bekijk alle campings Charente Maritime (1)

De trotse delicatesse van de regio

Het departement Charente Maritime, gelegen aan de westkust van Frankrijk, staat bekend om de brede, goudgele zandstranden en de onstuimige Atlantische Oceaan. Voor de kust liggen de drie eilandjes, Île d'Oléron, Île de Ré en Ile d’Aix. Zij beschikken niet alleen over een unieke flora en fauna, in de ondiepe wateren rondom de eilanden wordt ook de trots van de regio gekweekt: oesters.

Voor een uniek uitstapje waarbij u van een lekker hapje kunt genieten, kunt u een van de lokale oesterkwekerijen bezoeken. Deze natuurlijke afrodisiacum gedijt bijzonder goed in het zilte water van de Atlantische Oceaan. Het wordt gezegd dat de beste oesters afkomstig zijn uit Marennes d’Oléron, een bassin in de omgeving van Île d’Oléron. Deze zoute delicatessen worden gekweekt in de bassins van de Marennes. Hier liggen ze met duizenden in zogenoemde ‘claires’ (oesterputten) om voller van smaak te worden en minder ziltig te proeven.

Bezoek het spannende Fort Boyard

In de Charente Maritime ligt de spil van het televisieprogramma, Fort Boyard. Aanschouw deze spannende bezienswaardigheid, gelegen tussen Ile d’Aix en Ile d’Oleron, tijdens een boottocht. Dit 68 meter lange fort ligt namelijk midden op een zandbank in de oceaan en werd ooit gebouwd in opdracht van Napoleon ter bescherming van Ile d’Aix.

Heeft u via TUI een stacaravan in Charente Maritime geboekt? Dan ligt de levendige stad Rochefort binnen handbereik. Zo ligt de luxe 5 sterren camping in St. Just Luzac slechts op 30 minuten rijden van de stad. Rochefort begon ooit als een klein vissersdorp en groeide in de 17e eeuw uit tot een ware havenstad. Voor een blik in het rijke verleden kunt u de scheepswerf van het fregat l’Hermione en het museum van Loti bezoeken.

Bekijk alle campings Charente Maritime (1)