Tot 50,- korting op wintervakanties dicht bij huis
Corsica

Stacaravan Corsica

  1. Stacaravan
  2. Frankrijk
  3. Corsica

Geboorte-eiland van Napoleon en ‘Franse eiland van de schoonheid’ zijn zomaar twee bijnamen van Corsica. Zonnige stranden, granieten rotsen en dichte bossen vol kletterende watervallen liggen hier voor je klaar. Bij TUI kun je vanuit een stacaravan Corsica het eiland op eigen tempo verkennen. Zonnen aan de Middellandse Zee, wandelen door de natuur of sightseeing in hoofdstad Ajaccio zijn een paar voorbeelden.

Het sprookjesdecor van Île de beauté

Vanuit een stacaravan op Corsica ontdek je de mooiste plekken van dit ‘Franse eiland van de schoonheid’. Corsica ligt in de Middellandse Zee, voor de kust van Italië, en is bekend als geboorte-eiland van Napoleon. Maar de bijnaam Île de beauté komt vooral door de zonnige stranden, de grillige rotsformaties en romantische stadjes. Om ook de kletterende watervallen en dichte bossen vol palmen niet te vergeten. Bij TUI kun je tijdens een kampeervakantie op Corsica verblijven op een vakantiepark met zeezicht. Wakker worden was nog nooit zo mooi.

Op avontuur op Corsica

Liefhebbers van zon, zee en strand zitten goed op het vakantiepark in Porticco aan de westkant van het eiland. Vanuit de stacaravan op Corsica loop je zo naar het zandstrand waar het goed toeven is onder de zon. En dankzij de huurauto, die inclusief is bij TUI, kun je allerlei uitstapjes maken. Rustzoekers zullen zich meer thuis voelen op de vakantieparken in Poggio-Mezzana en Serra di Ferro. Hier kun je niet alleen luieren aan de Middellandse Zee, maar ook de natuur verkennen tijdens een wandeltocht. Groene bergen omringen deze dorpjes. Avonturiers doen er goed aan te kiezen voor een onvergetelijke canyoning-tocht waarbij je over watervallen, door kloven en langs rotsen gaat.

Een romantische dag in Ajaccio

Om Ajaccio kun je niet heen als je verblijft in een stacaravan op Corsica. De hoofdstad van het eiland is de plek waar Napoleon Bonaparte geboren is. In La Maison Bonaparte kom je alles te weten over het leven van de Franse keizer. Ook het standbeeld van Napoleon op het Place de Charles de Gaulle is een bezoek waard. Hier kun je op een van de terrasjes uitrusten van het sightseeing met een goed glas wijn. De kleurrijke bougainville en rijk versierde bogen zorgen voor een imposant decor. Zet in de avonduren koers naar de haven van Ajaccio waar niet alleen luxe jachten dobberen, maar ook het historische Citadelle staat te pronken. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de granietrotsen die tijdens zonsondergang rood kleuren. Très romantique.

Bekijk alle campings Corsica (2)