Snelle Boekers Voordelen!
  • Extra korting
  • Niet aanbetalen
  • TUI Vroegboekgarantie
Jura

Stacaravan Jura

  1. Stacaravan
  2. Frankrijk
  3. Jura

Een stacaravan in de Jura is de ideale uitvalbasis voor een actieve vakantie in het oosten van Frankrijk. De Jura wordt versierd door bossen, rivieren en indrukwekkende watervallen en betekent in het Latijns ´bos´. Natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen tijdens een kampeervakantie in het dorp Ounans. Ga kanoën op de rivier de Loue, maak een wandeling door het eikenbos Forêt de Chaux of bezoek de watervallen van Hérisson.

Stacaravan Jura

Een actieve vakantie in de Franse Jura

De Franse Jura is een ideaal gebied voor liefhebbers van het buitenleven. De bergachtige streek in het oosten van Frankrijk ligt tegen de grens met Zwitserland aan en wordt versierd door eeuwenoude bossen, heldere meren en kletterende watervallen. Jura betekent in het Latijns niet voor niks bos. Kies bij TUI voor een kampeervakantie en reis met eigen auto af naar een stacaravan Jura. De luxe camping waar je verblijft bevindt zich bij het dorpje Ounans dat aan de rand van de Forêt de Chaux ligt. In dit grote eikenbos kun je uren wandelen langs stromende riviertjes en houten bruggen. Met een beetje geluk spot je tussen de bomen door herten.

Waterpret op rivier de Loue

Ook voor liefhebbers van watersport is er tijdens het kamperen in een stacaravan Jura genoeg te doen. De camping van TUI in Ounans ligt aan de rivier de Loue dat geliefd is bij kanoërs en kajakkers. Al kun je op het kiezelstrand aan de rivier natuurlijk ook lekker luieren onder de zon en de actievelingen gadeslaan. Voor iets meer avontuur ga je mee op een canyoning-tocht. Springen van rotsen, glijden van watervalletjes en tussen spleten door manoeuvreren zorgt voor een onvergetelijke dag. Bijkomen doe je op de camping in de Jura waar een spa met jacuzzi en sauna te vinden is.

De indrukwekkende watervallen van Hérisson

Een van de meest indrukwekkende bezienswaardigheden van de Jura zijn de watervallen van Hérisson. Deze rivier voert door middel van 31 stroomversnellingen en watervallen door het groene dal van Hérisson. Een heus spektakel dat je door middel van een 7,4 kilometer lang wandelpad van dichtbij kunt meemaken. Al kun je de waterval ´Eventail´ ook bekijken vanaf het Maison des Cascades. In dit bezoekerscentrum bij de watervallen van Hérisson kom je alles te weten over de kracht van het water. De waterval ligt op een uur rijden van de stacaravan Jura.