Hallo Aruba! Bekijk ons aanbod

Stacaravan Loire

Omringd door tientallen kastelen, bossen en meren vindt u een combinatie van cultuur en natuur in de Franse streek Loire. Tijdens een fietstocht langs de rivier de Loire kunt u afstappen en in het Kasteel van Angers in de voetsporen van Leonardo da Vinci treden. 's Middags kunt u na een kastelentocht nog even afkoelen in het zwembad alvorens de fles streekwijn te openen voor uw stacaravan in de Loire.

Kastelen ontdekkingstocht

In de Franse streek de Loire is de zoektocht naar bezienswaardigheden overbodig. Deze streek vernoemd naar de gelijknamige rivier (overigens de langste van het land) loopt over van de cultuur. Zo domineren tot op de dag van vandaag tientallen kastelen het beeld langs de rivier. Een indrukwekkend voorbeeld is het Kasteel van Langeais. Aan de buitenkant van het middeleeuwse bouwwerk zult u uw ogen al uitkijken, maar binnen heeft het kasteel nog iets voor u in petto. Het kasteel is namelijk het meest rijk gemeubileerde kasteel van heel Frankrijk.

Een historisch kasteel met koninklijke tinten vindt u in Amboise: het Kasteel van Angers. U moet er wel iets verder voor rijden, maar u kunt dan in de voetsporen van Leonardo da Vinci treden; een van de vele beroemde gasten die hier ooit de Franse koningen kwam ontmoeten. Boven op een rots geven de muren u een overweldigend gevoel. Wellicht is dit het mooiste kasteel van de streek, maar dat mag u zelf bepalen. Dat kan bijvoorbeeld tijdens de Tocht der Kastelen - aan te vragen bij de lokale gidsen - waarbij u al fietsend langs meerdere hoogtepunten komt.

Op de fiets de Loire ontdekken

Wanneer u een stacaravan in de Loire boekt, kampeert u in de mooie natuur van deze streek. In Saumur heeft TUI meerdere campings met stacaravans voor u klaarstaan aan Loire. Saumur is wereldberoemd om haar beroemde nationale rijschool voor paarden: het ‘Cadre Noir’. Vanaf de camping hoeft u alleen de brug over om er een kijkje te nemen. In Coutures is naast een actief animatieteam op de camping ook het Terra Botanica park in Angers leuk om te bezoeken. Met uw hele gezin leert u alles over bloemen en planten op alle continenten in de wereld. Aan de hand van thema's worden de verschillen tussen de zes werelddelen uitgelegd.

Waar u ook bent in de Loire, het is sowieso een aanrader om uw fietsen mee te nemen. Via de fietsroute 'Loire a velo' verkent u de omgeving in een mum van tijd. Wanneer de avond valt, vinden de kids rust op bed. Op dat moment ontpopt de kurk zich uit de wijnfles, zodat u kunt genieten van een glaasje streekwijn. Met maar liefst 24 wijnsoorten moet u goed uw best doen om ze allemaal te proeven.

Bekijk alle campings Loire (2)