VERSOEPELDE OMRUILGARANTIE: Geldig op huidige én nieuwe boekingen
Picardië

Stacaravan Picardië

  1. Stacaravan
  2. Frankrijk
  3. Picardië

Tijdens een kampeervakantie in een stacaravan in Picardië kun je in de voetsporen treden van beroemdheden als Jeanne d’Arc en Willem de Veroveraar. Beiden hebben voet gezet in Saint-Valery-sur-Somme waar ook een van de campings van TUI te vinden is. Wie liever de natuur van deze Noord-Franse streek gaat verkennen, kan in Berny Rivière aan de oevers van de Aisne kamperen tegen de bossen van Compiègne aan.

Stacaravan Picardië

De drie rivieren van Picardië

In het noorden van Frankrijk ligt de diverse streek Picardië met natuurgebieden en charmante steden op zo’n 4 uur rijden vanaf Nederland. Picardië werd voorheen verdeeld in drie gebieden, elk genoemd naar de rivieren die er doorheen stromen. Zo is er de Oise, met zijn uitgestrekte wouden en bezienswaardigheden als de oude abdijen van Chaalis. En de Somme, met zijn kustlijn aan het Kanaal. De Baai van de Somme is een natuurreservaat waar zeehonden en trekvogels te vinden zijn. Ook worden in de baai de Picardische mosselen ‘moules de Bouchot’ gekweekt.

Willem de Veroveraar en Jeanne d’Arc

Staat uw stacaravan in Picardië in het gebied van de Somme, dan bevindt u zich vlakbij Saint-Valery-sur-Somme: een stad met een rijke geschiedenis. Hier vertrok Willem de Veroveraar in 1066 naar Engeland voor de beroemde Slag bij Hastings en werd de Maagd van Orléans, Jeanne d’Arc, hier gevangen gehouden door de Engelsen. In de benedenstad van Saint-Valery-sur-Somme herinnert de promenade langs de rivier de Somme (Quai Jeanne D’Arc) aan deze martelaar. Ook is de stadspoort, waar zij onderdoor wandelde, naar haar vernoemd. De Porte de Jeanne D’Arc bevindt zich in de middeleeuwse bovenstad (ville haute) van Saint-Valery-sur-Somme. Hier vind je nog vele andere bezienswaardigheden zoals de gotische kerk St-Martin en de andere oude toegangspoort Porte de Nevers.

Kamperen aan de oevers van de Aisne

Het derde gebied van Picardië is Aisne, ook vernoemd naar een rivier. De camping van TUI ligt aan de oevers van de Aisne tegen de schaduwrijke bossen van Compiègne aan. De camping beschikt over een eigen meer met een zandstrand, maar ook meerdere zwembaden, compleet met glijbanen. De kids zullen zich hier prima vermaken tijdens een familievakantie.

Vlakbij ligt het landelijke dorp Berny-Rivière met als bezienswaardigheid de middeleeuwse kerk Saint Martin in romaanse stijl. Geen zin om te koken in uw stacaravan? Bij familierestaurant ‘Chez Micheline’ kunt u de Franse keuken uitproberen. Berny Rivière is overigens een fijne uitvalsbasis voor uitstapjes en dagtrips. Er rijden namelijk bussen naar zowel Parijs als Disneyland Parijs.