VERSOEPELDE OMRUILGARANTIE: Geldig op huidige én nieuwe boekingen
Letland

Stedentrip Letland

  1. Stedentrip
  2. Letland

Ontdek je graag nieuwe bestemmingen vol cultuur? Kies dan voor een stedentrip naar Letland. Dit is een van de Baltische Staten aan de Oostzee. Dankzij tientallen steden is Letland een verrassende bestemming. Zo waan je je in Rusland wanneer je Daugavpils bezoekt en aan de Mediterrannée in Jūrmala. Hoofdstad Riga is juist een mix van historie en hippe invloeden. Je kijkt er bij de duizenden oude gebouwen zeker je ogen uit.

Stedentrip Letland

Onontdekte steden in Letland

Stap buiten de gebaande paden en boek een stedentrip naar Letland. Dit land is het middelste van de 3 Baltische Staten en ligt aan de oostkant van de Oostzee. Net als Nederland is Letland grotendeels vlak, maar daar houden de overeenkomsten wel op. Letland is namelijk dunbevolkt en dicht begroeid met bossen. De steden zijn er dus een stuk minder groot, maar bieden wel volop bezienswaardigheden en cultuur. Van badplaats Jūrmala aan de Oostzee tot Daugavpils met zijn centrum vol Russische bouwwerken. En uiteraard mogen we een stedentrip Riga niet vergeten, waar je met TUI in een fijn hotel midden tussen de historische én hippe trekpleisters verblijft.

Historisch én hip Riga

Een stedentrip in Letland brengt je bijvoorbeeld naar de hoofdstad Riga. De stad ligt aan de Dvina-rivier en heeft een middeleeuws centrum met meer dan 4.000 historische gebouwen. Je spot er allerlei stijlen door elkaar: gotisch, renaissance, barok en art-nouveau. Bewonder zeker het 14e-eeuwse Zwarthoofdenhuis met zijn uitbundig versierde trapgevels. Vlak achter dit oude gildehuis ligt de Sint-Pieterkerk met zijn 123 meter hoge, opengewerkte torenspits. Daarnaast zijn veel oude wijken opgeknapt en nu een broedplaats voor creativiteit met designwinkels, koffietentjes, ateliers en pop-upwinkels. Niet voor niets wordt Riga ook wel het 'Berlijn van de Baltische Staten' genoemd.