VERSOEPELDE OMRUILGARANTIE: Geldig op huidige én nieuwe boekingen
Riga

Stedentrip Riga

  1. Stedentrip
  2. Letland
  3. Riga

Tijdens een stedentrip Riga kom je terecht in een sprookjesachtig prentenboek. Middeleeuwse bezienswaardigheden, geplaveide straatjes en pastelkleurige panden vormen het decor. Vooral de gotische Dom van Riga is dankzij de gebrandschilderde ramen indrukwekkend. Maar ook de art-nouveau panden geven de stad zijn sfeervolle uiterlijk. Bijkomen van het sightseeing doe je op het Stadhuisplein met een biertje.

Stedentrip Riga

De bezienswaardigheden van Riga

Als je de hoofdstad van Letland in een notendop moet omschrijven dan is ‘openluchtmuseum’ op zijn plaats. Riga wordt versierd door middeleeuwse bezienswaardigheden en rijk versierde art-nouveau panden. De geplaveide straatjes en gekleurde huizen in Old Town maken het sprookjesachtige plaatje compleet. Tijdens een stedentrip Riga kun je met TUI verblijven in een hotel in Old Town. Kies bijvoorbeeld voor het hotel in een oud klooster met de Dom van Riga op loopafstand. Deze gotische kathedraal is vanwege de gebrandschilderde ramen absoluut een bezoek waard. En vergeet ook de Petri-kerk niet waarvan je de 120 meter hoge kerktoren kunt beklimmen. Het uitzicht op Riga is onvergetelijk.

Slenteren door kleurrijk Riga

Bijkomen van het sightseeing in Riga doe je op het Stadhuisplein. Al vind je op dit plein ook een bijzonder gebouw. Het ‘Huis van de Zwartkoppen’ heeft een gotische trapgevel die wel een beetje lijkt op de Hollandse gildehuizen. Het is bijna alsof je in Amsterdam bent. Geniet op het Stadhuisplein van een biertje voordat de kronkelige straatjes van Riga wachten. Slenter langs de pastelkleurige panden en art-nouveau huizen voordat je in het hotel van TUI kunt ontspannen in de spa. Wil je tijdens een stedentrip Riga meer weten over de geschiedenis van de stad? Bezoek dan het voormalige hoofdkwartier van de KGB en kom alles te weten over deze beruchte ‘veiligheidsdienst’.