VERSOEPELDE OMRUILGARANTIE: Geldig op huidige én nieuwe boekingen
Dubai/Jumeirah

Stedentrip Dubai/Jumeirah

  1. Stedentrip
  2. Verenigde Arabische Emiraten
  3. Dubai/Jumeirah

Over the top, imposant en luxe zijn maar een paar superlatieven die Dubai het best omschrijven. De stad van de rijke oliesjeiks spreekt bij velen tot de verbeelding. Dat komt vooral door de imposante skyline met de futuristische Burj Khalifa. Maar ook door de luxe hotels, witte stranden én het beroemde Palmeneiland. Tijdens een stedentrip Dubai/Jumeirah kun je vanuit een ultraluxe hotel de stad in al zijn glorie bewonderen.

Stedentrip Dubai/Jumeirah
  • Vliegen met Emirates
Bekijk alle stedentrips Dubai/Jumeirah (4)
Vervoerstype

Het luxe decor van Jumeirah

Treed binnen in de wereld van de oliesjeiks en maak tijdens een stedentrip Dubai/Jumeirah kennis met de rijkdom van deze metropool. Hoge wolkenkrabbers, futuristische torens en luxe gebouwen bepalen het straatbeeld van Dubai. Jumeirah is het kustgedeelte van Dubai-stad en de plek waar je met TUI in een luxe 5 sterrenhotel kunt verblijven. Na een champagneontbijt stap je zo het parelwitte zand van Jumeirah Beach op. Geniet hier van de zon, het fonkelblauwe water van de Perzische Golf én het uitzicht op het beroemde Palmeneiland. Over Palmeneiland gesproken; hier kun je tijdens een stedentrip verblijven in een luxe Atlantis hotel met aquapark en privé strand.

Een imposant uitzicht op de skyline van Dubai

Tijdens een stedentrip Dubai/Jumeirah kun je niet om de 828 meter hoge Burj Khalifa heen. Het hoogste gebouw ter wereld is het eerste wat je ’s ochtends ziet als je gordijnen van de luxe hotelkamer opent. Maar ook ’s avonds op het dakterras van het hotel van TUI is het uitzicht op de Burj Khalifa, die dan verlicht wordt, onvergetelijk. Wist je dat je de imposante toren kunt ‘beklimmen’? Een heuse ‘speed lift’ brengt je in een paar seconden naar boven zodat je Dubai van boven kunt bekijken. Beneden blijven kan ook. Naast de Burj Khalifa staat de Dubai Mall waar je uren kunt shoppen en de magische fonteinshow kunt bijwonen.

De culturele bezienswaardigheden van Dubai

Ondanks de vele architectonische hoogstandjes kun je in Dubai ook culturele bezienswaardigheden bezoeken. Maak bijvoorbeeld kennis met de Arabische cultuur in de Jumeirah moskee. De kroonluchters, het pleisterwerk en de kleurrijke tapijten in de gebedsruimte zorgen samen voor een sfeer die niet zou misstaan in een sprookje van 1000-en-één nacht. Houd er wel rekening mee dat je de moskee alleen mag betreden met bedekkende kleding. Meer culturele uitstapjes maken tijdens een stedentrip Dubai/Jumeirah? Ga dan op excursie door de woestijn van Dubai en bewonder de glooiende zandduinen en bedoeïenendorpjes compleet met tenten, kamelen en kampvuren.

Bekijk alle stedentrips Dubai/Jumeirah (4)