COVID CARE SERVICE: Ontspannen op vakantie met TUI
Encamp

Vakantie Encamp

  1. Vakantie
  2. Andorra
  3. Encamp

Met een fraaie ligging verscholen in de Pyreneeën is Encamp een topbestemming voor een actieve vakantie in Andorra. Vooral bekend om het skigebied Grandvalira, maar ook in de zomervakantie genoeg te zien en te doen. Pak tijdens een vakantie in Encamp de skilift voor eindeloze wandelingen door de bergen en vallei van Madriu-Perafita-Claror. Of sluit aan bij een leerzame themawandeling.

Vakantie Encamp
  • Prachtig berglandschap
  • Uitstekend voor sportievelingen
Bekijk alle vakanties Encamp (1)

Actieve wandelvakantie in Encamp

Het bergstadje Encamp ligt in een dal midden in Grandvalira, een gebied dat vooral bekend staat als uitmuntend skigebied in Andorra. Maar ook tijdens een zomervakantie in Encamp bieden de ruige bergen van de oostelijke Pyreneeën veel mogelijkheden. Dan gebruik je de skiliften vlakbij het hotel van TUI als startpunt voor prachtige bergwandelingen. Zo staat de adembenemend mooie vallei van Madriu-Perafita-Claror garant voor vele uren wandelgenot. Wil je ook nog iets opsteken? Ga dan mee met een themawandeling naar het nabijgelegen Bosc del Campeà en wie weet hoor je al wandelend in het dichte dennenbos uilen roepen.

Culturele tijdreis in Andorra

Voor cultuurliefhebbers is er tijdens de vakantie in Encamp ook van alles te zien. Zo vind je een van de mooiste Romaanse kerken van Andorra in het stadje. Op de top van een heuvel staat de 12e eeuwse Sant Roma de les Bons. Geheel opgetrokken uit natuursteen waakt dit oude godshuis over het lager gelegen Encamp. Binnen in de kerk zijn een aantal middeleeuwse schilderingen te bewonderen. Bijzonder dat dit al die eeuwen heeft overleefd! Een ander gebouw waar het lijkt of de tijd heeft stil gestaan is Casa Christo in het centrum van Encamp. Zodra je voet zet in dit huis lijkt het of je een tijdreis hebt gemaakt. Naar het einde van de 19e eeuw om precies te zijn. In dit historische museum komt het dagelijkse Andorrese leven van toen tot leven.

Bekijk alle vakanties Encamp (1)