Toe aan TUI - We mogen weer naar Spanje, Griekenland en Portugal. Boek en vertrek zo snel mogelijk!

Vakantie Ordino

Aan de voet van de Pic de Casamanya ligt het pittoreske bergdorp Ordino. Dit kleine plaatsje, gelegen in de ministaat Andorra, ligt midden in de natuur. Trek je wandelschoenen aan en maak een tocht door de Andorrese Pyreneeën waarbij je langs bloemenzeeën trekt en bossen doorkruist. Of slenter een middag door het centrum waar je langs typische Andorrese huizen loopt. Lunch aan de oever van de Valira del Nord en geniet van het uitzicht over de besneeuwde bergtoppen in de verte.

Vakantie Ordino
  • Prachtig berglandschap
  • Uitstekend voor sportievelingen
Bekijk alle vakanties Ordino (1)

De prachtige natuur van Ordino

In de ministaat Andorra, dat ingeklemd ligt tussen Spanje en Frankrijk, ligt Ordino. Dé plek voor een actieve vakantie, want Ordino ligt aan de voet van de berg Pic de Casamanya. Vergeet je wandelschoenen daarom niet, want de ruige natuur vraagt om indrukwekkende wandelingen. Je loopt langs zeeën van bloemen, de Romaanse brug Pont d’Ordino en je ziet door de bomen de besneeuwde bergpieken van de Andorrese Pyreneeën. Er zijn verschillende wandelingen uitgezet, maar een echte topper is de tocht naar de 2.740 meter hoge top van de Pic de Casamanya. Een wandeling van 4.5 uur, maar je wordt beloond met een waanzinnig uitzicht over de ruige toppen van de Andorrese Pyreneeën.

Dé plek voor cultuurliefhebbers

Ook de cultuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen tijdens een vakantie naar Odino. Het dorp staat namelijk bekend om zijn vele musea. Ga langs het Iconografisch museum, waar tentoonstellingen worden gehouden over orthodoxe en christelijke iconen. Of bezoek het miniatuurmuseum, waar mini-exemplaren van iconen en Russische matroesjka's het populairst zijn. Zo klein, hoe krijgen ze het voor elkaar? Dwaal vooral ook een middag door de smalle straten van Odino. Vanaf het knusse hotel van TUI is het maar een klein stukje naar het centrum. Het dorp kenmerkt zich door de typische stenen huizen die zijn opgefleurd met veldbloemen en smeedijzeren balkons. Haal een lekkere lunch bij de plaatselijke bakker en eet deze op aan de oever van de Valira del Nord of neem plaats op één van de leuke terrassen.

Bekijk alle vakanties Ordino (1)