Terug
Brussel

Vakantie Brussel

  1. Vakantie
  2. België
  3. Brussel

Niet ver van huis is Brussel de perfecte stad om cultuur te proeven. Met de trein of met eigen auto ben je zo in de Belgische hoofdstad. Wandel via de fotogenieke Grote Markt naar Manneken Pis. Met een wafel in je hand. Of ga op ontdekking ín de stalen bollen van het Atomium en smul van Vlaamse friet met uitzicht over de stad. En natuurlijk kun je tijdens een vakantie Brussel ook niet om de Europese Unie heen.

Vakantie Brussel
  • Een monumentaal centrum
  • Naar de top van de Atomium
  • Gildehuizen rondom de oude markt
  • Mis het Manneken Pis niet
Bekijk alle vakanties Brussel (11)

Last minute Brussel

Pak de weekendtas of koffer maar in, want Brussel is vanwege de korte reisafstand vanaf Nederland dé ideale bestemming voor snel een weekendje weg of een korte vakantie in België. Voor je het weet sta je oog in oog met bekende bezienswaardigheden als Manneken Pis of het Koninklijk Paleis dat elke zomer gratis de deuren opent voor het publiek. Of wat te denken van het Atomium, hét symbool van Brussel, met zijn negen bollen. Wist je trouwens dat je in de bovenste bol kunt eten? Op 100 meter hoogte, met uitzicht over de stad, is het eten van een Ardens hammetje of een pannetje met mosselen met wat Belgische frieten wel een hele speciale ervaring tijdens een Last Minute in Brussel. Een voordelige vakantie in de 'Hoofdstad van Europa' kan daarnaast heel goed afgesloten worden met een Brusselse wafel of een glas lambiek in een van de gezellige cafés op de Grote Markt.

Bekijk alle Last Minutes Brussel (11)

Cultuur proeven in Brussel

Met een Belgische wafel langs beroemde monumenten als het Atomium en Manneken Pis wandelen om vervolgens op een gezellige terras een pintje te pakken. Tijdens een vakantie Brussel smul je echt letterlijk van de Belgische hoofdstad. Vooral voor een weekend weg is Brussel erg geschikt. Met de trein ben je er zo en als je met eigen auto gaat kun je die voor de deur van het luxe hotel parkeren. Kijk niet vreemd op als je de trein deelt met premier Mark Rutte. Brussel is dé hoofdstad van Europa en onze parlementariërs reizen vaak af naar de Europese Unie in Brussel.

Op naar de fotogenieke Grote Markt

Charmante gildehuizen waar bonbonnières in gevestigd zijn, kinderkopjes waar wafelkramen op staan én het rijk versierde stadhuis; samen vormen ze het decor van de Grote Markt in Brussel. Volgens velen is dit het centrum van de stad. Dat Manneken Pis in een zijstraat van het plein staat is dan ook niet zo gek. Als ’s avonds de gotische bouwwerken rondom de Grote Markt verlicht worden schiet je er jaloersmakende vakantiekiekjes. Zie je jezelf tijdens de vakantie Brussel al zitten met een portie Vlaamse friet voor je neus?

Op ontdekking ín het Atomium

De tram instappen en naar het bekende Heizelpark afreizen is tijdens de vakantie Brussel een must. Hier staat namelijk het beroemde Atomium met zijn gigantische stalen bollen. En die bollen kun je zelfs van binnen bekijken. Wandel van bol naar bol via de stalen buizen en geniet van het panoramische uitzicht over Brussel. Je bevindt je hier op 95 meter hoogte, dus voor mensen met hoogtevrees is het misschien iets minder leuk. Indrukwekkend is het wel. Je kunt zelfs lunchen en dineren in het Atomium. Dat noemen wij nog eens een uniek etentje!

Een lesje EU in Brussel

Mark Rutte in de trein gespot tijdens de vakantie Brussel? Grote kans dat je hem tijdens het bezoek aan de Europese Unie weer tegen komt. Je kunt er namelijk vergaderingen bijwonen in de indrukwekkende Grote Vergaderzaal die regelmatig in het Journaal verschijnt. Bezoek zeker ook het Parlamentarium waar je op interactieve manier alles te weten komt over het ontstaan en de werking van de EU. Zo’n vakantie Brussel is nog leerzaam ook. Ontspannen kan daarna in het luxe hotel van TUI. Geniet van een glas bier op het dakterras of zoek de hoteltuin op met een heerlijk wijntje.

Bekijk alle vakanties Brussel (11)