VERSOEPELDE OMRUILGARANTIE: Geldig op huidige én nieuwe boekingen
Dinant

Vakantie Dinant

  1. Vakantie
  2. België
  3. Ardennen
  4. Dinant

Op vakantie bij onze zuiderburen? Rij binnen een paar uur naar de Ardennen en vier je vakantie in Dinant. Beklim de citadel en leer over het historische verdedigingswerk van de stad. Of neem een kijkje bij de Charles de Gaulle Brug met haar gekleurde saxofoon-standbeelden. Voor een actieve vakantie ligt op 10 minuten rijden 600 kilometer aan klimroutes van Rochers de Freyr. Zet je koers richting de Lesse-rivier, dan kano je langs rotsen, watervallen en grotten.

Vakantie Dinant

Dinant: op vakantie bij onze zuiderburen

Dinant ligt in het zuidoosten van België. Het is een van de leukste steden van de Ardennen. Zo staat de stad vooral bekend om de Citadel, die hoog boven de stad uit steekt. Om er te komen beklim je 408 traptreden. Geen zin om te lopen? Pak de kabelbaan omhoog en ontdek het verdedigingswerk. Neem ook een kijkje bij het wapenmuseum voor een historisch beeld van de stad. En vergeet ondertussen niet om te genieten van het schitterende uitzicht over Dinant en de Maas. Let goed op een aantal grote gekleurde saxofoons. Die staan namelijk op de Charles de Gaulle Brug, een belangrijk punt van de stad. Ook vanaf de grond zeker een kiekje waard tijdens een vakantie Dinant. Die wordt met de Onze-Lieve-Vrouwe kerk op de achtergrond zeker weten bijzonder.

Klimmen en kanoën in de Ardennen

De locatie in de Ardennen maakt Dinant ideaal voor een actieve vakantie. Zo ligt er op 10 minuten rijden van het hotel van TUI Rochers de Freyr, het grootste klimmassief van België. En daar wacht 600 kilometer aan routes. Die leiden je het 120 meter hoge kalkstenen massief op. Zowel aan de gevorderde als beginner is gedacht. De veertien rots massieven hebben namelijk routes in alle moeilijkheidsgraden. Klim bijvoorbeeld naar de rechteroever. Dan heb je een geweldig uitzicht op Kasteel freyr en omstreken. Ga je liever te water in de Ardennen? Rij dan naar de Lesse-rivier. Op een half uur rijden van het hotel van TUI wacht een onvergetelijk kanoavontuur. Zo kajak je niet alleen langs de groene en rotsachtige natuur van de Ardennen, ook kom je er watervallen en grotten tegen tijdens een vakantie Dinant.