COVID CARE SERVICE: Ontspannen op vakantie met TUI
Ieper

Vakantie Ieper

  1. Vakantie
  2. België
  3. West-Vlaanderen
  4. Ieper

Op slechts een paar uur rijden vanaf Nederland ligt Ieper, een Belgische stad met een zeer rijk verleden en prachtige historische bezienswaardigheden. Hier vind je ondanks aanzienlijke oorlogsschade de mooiste middeleeuwse gebouwen. De Lakenhalle met het 70 meter hoge belfort bijvoorbeeld, niet voor niets onderdeel van het UNESCO Werelderfgoed. De natuur in? Bezoek dan beslist de Palingbeek tijdens een vakantie in Ieper.

Vakantie Ieper

Een stad vol herinneringen

In het zuiden van Belgisch Vlaanderen ligt Ieper: een van de grootste Vlaamse steden dat tijdens de Eerste Wereldoorlog is deze stad bijna geheel verwoest. Dat Ieper daarna weer verrassend mooi is opgebouwd, kun je zelf zien tijdens een stedentrip naar Ieper. Het dorp is vandaag de dag deels een reconstructie van hoe de stad er voor de oorlog uitzag, aangevuld met nieuwe wijken. Wie geen genoeg kan krijgen van historische bezienswaardigheden kan zijn dus hart ophalen tijdens een vakantie in Ieper. Een ander groot voordeel: met de auto ben je er zo!

Stadswandeling Ieper

Wanneer je bij TUI een hotel in Ieper boekt, overnacht je midden in het centrum van de oude stad. Ideaal, want vanaf hier ben je zo bij de belangrijkste historische bezienswaardigheden. Bewonder de gotische Lakenhalle met het 70 meter hoge belfort (toren), onderdeel van het UNESCO Werelderfgoed. Hier werd in de middeleeuwen laken verhandeld. Of wandel over de Vismarkt met het tolhuisje waar vissers vroeger hun tol moesten betalen. Even zitten? Bestal dan een kriek op een van de vele terrassen op de Grote Markt, terwijl je geniet van het uitzicht op het imposante renaissancegebouw Nieuwerck.

Geschiedenisles in de natuur

Niet alleen de stad nodigt uit tot een flinke wandeling, ook in de bossen van het nabijgelegen natuurgebied Palingbeek is het goed vertoeven. Ook hier heeft de oorlog duidelijke sporen achtergelaten: zo nu en dan kom je een bomkrater, een oorlogsbegraafplaats of loopgraven tegen. Maar de overhand heeft toch echt de natuur, met groene beboste heuvels, weides, poelen en beekjes. Wie weet kom je onderweg reeën en oranjetipjes tegen. Tip van TUI: in het lichtarme gebied kun je na zonsondergang romantisch samen sterren kijken. Of ga je liever wat eerder terug naar het hotel in Ieper, voor een ontspannend bezoek aan de hamam?