VERSOEPELDE OMRUILGARANTIE: Geldig op huidige én nieuwe boekingen
Westpunt

Vakantie Westpunt

  1. Vakantie
  2. Curaçao
  3. Westpunt

Westpunt ligt op het meest noordwestelijke puntje van Curaçao en het is er een stuk rustiger dan in het levendige Willemstad. Je vindt er tal van verlaten strandjes, waaronder een van de mooiste stranden van het Caribische eiland: de Grote Knip. Mocht het je lukken je los te weken van het strand, rijdt dan eens met de huurauto richting Willemstad of beklim de Christoffelberg in het Christoffelpark. Bon Bini Westpunt!

Vakantie Westpunt
  • Vliegen met onze eigen TUI Dreamliner
  • TUI is dé Curaçao expert
  • Meer dan 3000 zonuren per jaar
  • Tropische vakanties op Curaçao
  • Met extra hoge kinderkorting

Westpunt en haar magische stranden

Westpunt ligt, zoals de naam al weergeeft, op het meest noordwestelijke puntje van Curaçao. Het is er relatief rustig en er hangt een gemoedelijke sfeer. Westpunt staat bekend om een groot aantal verlaten strandjes, de ene nog mooier dan de ander. Droom weg onder de kalksteen klippen op het pittoreske Playa Kalki, vlak bij het hotel van TUI gelegen, of plan een dagje strand op Grote Knip. Dit strand is jaren geleden door UNESCO benoemd tot het mooiste strand van de Caribbean, en als je het strand voor de eerste keer ziet dan weet je ook waarom. Ja, het zand is er echt zo wit als de A4-tjes op kantoor en ja, de zee zo helder en blauw dat je even met je ogen moet knipperen of het wel echt is. Iets verderop ligt Kleine Knip, een intiem strand dat – voornamelijk in de weekenden – zeer geliefd is bij de lokale bevolking. Na een zonnige dag wandel je langs Westpunt Beach, een klein grindstrandje dat dient als haven voor de lokale vissers. Het is een prachtig schouwspel als de vissers hun verse vis schoonmaken op de pier en de vogels vechten om de restjes.

Rondtouren op Curaçao

Wie iets meer van het eiland Curaçao wil zien tijdens een vakantie Westpunt, rijdt met de huurauto in circa 40 minuten naar Willemstad. De grote trekpleister in deze hoofdstad is natuurlijk de Handelskade met een groot aantal koloniale panden in Caribische kleuren. Wanneer je er ook bent, er is altijd wel wat te beleven. Neem plaats op een terrasje en bestel een 'Batido di fruta' of neem een kijkje in de kleine winkeltjes in de achtergelegen wijk Punda. Op de weg terug naar je hotel in Westpunt passeer je het Christoffel Park, het grootste natuurpark van Curaçao met de Christoffelberg als hoogtepunt. Het is een must om deze berg te beklimmen om daarna te genieten van een waanzinnig uitzicht!