Snelle Boekers Voordelen!
  • Extra korting
  • Niet aanbetalen
  • TUI Vroegboekgarantie
Faaborg

Vakantie Faaborg

  1. Vakantie
  2. Denemarken
  3. Funen
  4. Faaborg

Faaborg is een historische havenplaats op het Deense eiland Funen. Met zijn okergele vakwerkgebouwen, binnenplaatsen en 15e-eeuwse stadpoort waan je je even in de middeleeuwen. Vanuit de haven, met diverse restaurants, loop je zo het autovrije centrum in, langs winkels, musea en boetieks. Trek voor een actieve vakantie in Faaborg je wandelschoenen aan en verken de Zuid-Funense omgeving langs de wandelroute Øhavsstien.

Vakantie Faaborg

De okergele vakwerkgebouwen van Faaborg

Velkommen til Faaborg! Deze historische plaats ligt aan de zuidkust van het Deense eiland Funen. De havenstad aan de Faaborg Fjord dateert al terug uit de middeleeuwen en dat is goed terug te zien in de oude binnenstad. Dwaal door de geplaveide straten langs okergele vakwerkgebouwen, charmante binnenplaatsen en de 15 meter hoge klokkentoren. Deze ‘Klokketårn’ is het enige dat nog resteert van de St. Nikolai kerk, die rond 1550 afgebroken werd. Ook de 15e-eeuwse stadspoort Vesterport aan de Vestergade, één van de twee overgebleven stadspoorten van Denemarken, is een bezoekje waard.

Verse vis eten aan de haven

Wie tijdens de vakantie in Faaborg graag de omgeving verkent kan zijn wandelschoenen of fiets pakken en zich wagen aan het Øhavsstien (of het Archipelpad). Deze route van in totaal 220 kilometer loopt langs Faaborg en neemt je mee langs de kuststrook en door de Deense natuur. Na een dag wandelen is het tijd om uit te rusten. Geniet van verse vis in een van de havenrestaurants, terwijl je de zeelucht ruikt en uitkijkt op jachten en dobberende boten. Vanuit de haven loop je tevens zo het autovrije gedeelte van het centrum in waar je allerlei winkels, musea en boetieks vindt.