Snelle Boekers Voordelen!
  • Extra korting
  • Niet aanbetalen
  • TUI Vroegboekgarantie
Gilleleje

Vakantie Gilleleje

  1. Vakantie
  2. Denemarken
  3. Seeland
  4. Gilleleje

Het is dan wel vakantie, maar zet de wekker maar lekker vroeg tijdens een vakantie Gilleleje. Want ’s ochtends kunt u namelijk mee met de lokale vissersboot om uw eigen vis te gaan vangen. Gilleleje is een echt Deens vissersstadje en hier vindt u de grootste haven van de regio Seeland. Bekijk hier onder andere de 'shipyard' en vele boten. Ook kunt u tijdens een vakantie in Denemarken de hoofdstad Kopenhagen bezoeken.

Vakantie Gilleleje

Met de vissers mee op pad

Het stadje Gilleleje is een echt Deens vissersstadje en ligt op het noordelijkste puntje van Seeland. De stad heeft de grootste haven van de regio Seeland. De geur van verse vis en zeelucht komt u tegemoet tijdens een wandeling langs de 'Shipyard'.
Als u hier vroeg bent, kunt u misschien wel mee met de vissers om te zeevissen. De vissers kunnen u dan laten zien hoe het vissen met netten in zijn werk gaat en met een beetje mazzel mag u uw eigen vis binnenhalen.

Nadat u uw buit binnen hebt, kunt u over de markt in het centrum van Gilleleje struinen. Of gaat u liever luieren op het brede zandstrand? Het vakantiepark ligt direct aan het strand, dus u kunt ook er voor kiezen om een duik te nemen in het zwembad. Ondertussen ligt uw eigen gevangen vis te garen op de barbecue.

Een sprookjestocht door Kopenhagen

Wilt u graag een cultureel uitstapje maken tijdens uw vakantie Gilleleje, dan kunt u binnen een uurtje rijden in de hoofdstad Kopenhagen zijn. De beroemdste attractie van deze stad is natuurlijk de ‘Kleine Zeemeermin'. Sinds 1913 staat deze bezienswaardigheid in de haven van Kopenhagen en dankt haar beroemdheid aan het gelijknamige sprookje van sprookjesschrijver Hans Christian Andersen.

Vervolg u sprookjestocht door Kopenhagen richting de 'Rundetårn'. Beklim deze ronde toren door de spiraalgang en kom uit op het 34 meter hoge uitkijkplatform. Vanaf hier is het uitzicht over de stad geweldig.