Boek nu je Droomzomer - een unieke shortbreak vol sportbeleving

Vakantie Hampen

Tijdens een vakantie in Hampen is de ongerepte Deense natuur niet ver te zoeken. Je bent vanuit het dorpje namelijk zo in de dichte dennenbossen van schiereiland Jutland. En wat een stilte, op de paarsgekleurde heidevelden. Even toe aan wat anders? Maak dan tijdens een vakantie in Denemarken een dagtrip naar Silkeborg. Voor een bezoek aan de Tollundman. Of het bewonderen van de werken van Per Kirkeby.

Vakantie Hampen

Natuurlijke vakantie in Deens Hampen

In het midden van het Deense schiereiland Jutland, op een uur of zes rijden vanuit Nederland, ligt het kleine dorpje Hampen. Boek je bij TUI een vakantie naar Hampen? Pak dan je wandelschoenen maar in. Want het plaatsje ligt namelijk midden in de natuur. Ideaal voor een flinke tocht door de heerlijk ruikende dennenbossen. En geniet ook vooral van de stilte en kleuren op de uitgestrekte paarse heidevelden. Heb je ook je zwemkleding meegenomen? Dan kun je op een zonnige dag tijdens een vakantie in Denemarken een duik nemen in de achter de bomen verscholen Hampen Sø. Of verken je eerst in alle rust de groene oevers van het grote meer.

LEGOblokjes of culturele dagtrip

Neem je ook de kids mee op vakantie naar Hampen? Dan kan een dagje gekleurde blokjes tellen in LEGOLAND in het nabijgelegen Billund natuurlijk ook niet ontbreken. Maar ook een culturele dagtrip naar Silkeborg is een echte aanrader. Neem in het Museum Silkeborg een kijkje bij de Tollundman: een van de best bewaard gebleven veenlijken ter wereld. En kom in het Papirmuseet alles te weten over de geschiedenis van papierproductie in de stad. Maar je kunt natuurlijk ook de werken van Deense kunstenaars als Per Kirkeby, Bjerke Petersen en Asger Jorn bewonderen in het Museum Jorn.