Snelle Boekers Voordelen!
  • Extra korting
  • Niet aanbetalen
  • TUI Vroegboekgarantie
Rødovre

Vakantie Rødovre

  1. Vakantie
  2. Denemarken
  3. Seeland
  4. Rødovre

Tijdens een vakantie in Rødovre, een kleine stad aan de rand van Kopenhagen, verblijft u in het groene landschap van het Deense eiland Seeland. Vanuit Rødovre kun je wandelen en fietsen in de glooiende heuvels en waterrijke gebieden. Of ga een dagje shoppen of sightseeën in Kopenhagen en breng een bezoek aan de Kleine Zeemeermin.

Fietsen en wandelen in Seeland

Rødovre is een kleine stad op het eiland Seeland in Oost-Denemarken. Het plaatsje ligt middenin de natuur op circa 20 minuten rijden van Kopenhagen. Tijdens een vakantie Rødovre kun je wandelen door het glooiende landschap met bossen, of fietsen tussen de weilanden en wateren, zoals de meren Damhussøen en Utterslev Mose.

Ook bijzonder om te ontdekken tijdens een vakantie in Rødovre is het Vestvolden dat vlak buiten de stad ligt. Dit is een verdedigingscomplex, van 14 kilometer lang, dat vanaf 1888 werd gebruikt om Kopenhagen te verdedigen. Meer zin in kunst? Bezoek dan het Heerup Museum gewijd aan de Cobraschilder Henry Heerup. De kleurrijke, fantasievolle schilderijen zijn leuk voor alle leeftijden.

Stedentrip naar Kopenhagen

Met Kopenhagen zo vlak voor de deur ligt een stedentrip aan de hoofdstad van Denemarken voor de hand. Bekijk het beroemde beeld van de Kleine Zeemeermin dat droevig over het water uitkijkt. Of wandel door het centrum waar vele historische gebouwen dicht bij elkaar zitten, waaronder de ‘Ronde Toren’: de oudste sterrenwacht van Europa. Ook shoppen rond het plein 'Kongens Nytorv' behoort tot de mogelijkheden.

Leuk om met de kinderen te doen op een familievakantie is een uitstapje naar de 'Copenhagen Zoo'. Gelegen tussen Rødovre en Kopenhagen in kun je in een oogwenk tussen de leeuwen en giraffen staan.

Bekijk alle vakanties Rødovre (1)