Snelle Boekers Voordelen!
  • Extra korting
  • Niet aanbetalen
  • TUI Vroegboekgarantie
Bad Sachsa

Vakantie Bad Sachsa

  1. Vakantie
  2. Duitsland
  3. Harz
  4. Nedersaksen
  5. Bad Sachsa

Middenin Duitsland ligt de heuvelachtige Harz streek waar u in de warme maanden kunt wandelen of fietsen rondom kuuroord Bad Sachsa. Na een actieve dag te midden van rustige beekjes en hoge rotsformaties wacht het Salztalparadies voor wat welverdiende ontspanning. Maar loop ook eens het centrum van Bad Sachsa in en bekijk de typische Duitse vakwerkhuizen die zo van een ansichtkaart lijken te komen. 

Vakantie Bad Sachsa

Ten midden van een Duitse ansichtkaart

Kent u de ansichtkaarten met de Duitse vakwerkhuizen? U kunt zo'n ansichtkaart instappen tijdens een vakantie in Bad Sachsa. Het straatbeeld van dit stadje wordt bepaald door villa's en vakwerkhuizen waarvan het stadhuis een goed voorbeeld is. Het gebouw is in de typische Jugendstil architectuur gebouwd die in de 20ste eeuw zo populair was in Duitsland.

Maar ook een bezoek aan de St. Nikolai kerk is een aanrader als u door Bad Sachsa struint. Vooral de romaanse klokkentoren uit de 12e eeuw is een echte bezienswaardigheid. Overigens is de kerk gebouwd op een kleine heuvel en vanaf hier kun je uitkijken op het centrum van Bad Sachsa en uw eigen ansichtkaart schieten.

Badderen middenin de natuur van de Harz

Bad Sachsa wordt omgeven door een groen landschap met rustige beekjes, hoge rotsformaties en diepe dalen waar het heerlijk wandelen is. Wandel eens in de richting van de stad Steina om hier de rotsen van Römerstein bekijken. Deze koraalrotsen zijn zo'n 250 miljoen jaar oud en erg indrukwekkend. 

Ook mountainbikers en nordic-walkers komen graag actief doen in het Siebertal dat ook bekend staat om zijn vele visvijvers en kuurbaden. Tijdens een wandeling kun je in een van die baden, zoals de Prior Teich, even ontspannen in het kraakheldere water.

U kunt natuurlijk ook terugwandelen naar uw 4 sterren vakantiepark van TUI in Bad Sachsa en hier het Salztalparadies induiken. De baden, ijsbronnen en het saunalandschap van dit overdekte zwemparadijs zorgen voor een weldaad aan ontspanning en het bevindt zich ook nog eens op het vakantiepark: na afloop loopt u dus zo naar uw appartement.