Profiteer nu nog van niet aanbetalen!
  • Extra korting
  • Niet aanbetalen
  • TUI Vroegboekgarantie
Bernkastel

Vakantie Bernkastel

  1. Vakantie
  2. Duitsland
  3. Moezel
  4. Rijnland-Palts
  5. Bernkastel

Een vakantie in Bernkastel staat garant voor een reis dichtbij huis en toch het ultieme vakantiegevoel. Het historische stadje aan de Moezel herinnert aan vervlogen tijden met haar oude vakwerkhuizen en de burchtruïne Landshut die boven Bernkastel uit torent. Al wandelend ontdek je de mooiste plekjes, slenterend door de historische stad of stevig doorstappend naar de ruïne op de top van de heuvel.

Vakantie Bernkastel

Romantisch Bernkastel aan de Moezel

Tijdens een vakantie in Bernkastel begeef je je in het wijncentrum van de Moezel. Op slechts 3,5uur rijden van de Nederlands grens kom je in een totaal andere wereld. Zet de vakantiemodus aan en slenter heerlijk ongedwongen door de smalle steegjes en aanschouw de vele oude vakwerkhuizen. Ga zeker eens binnen bij de kleine, met zorg ingerichte winkeltjes en drink een lekker Riesling-wijntje op een van de terrassen op het historische marktplein van Bernkastel. Vergeet bij al die gastvrijheid van de stad en haar bewoners niet het fragiele punthuisje Spitzhäuschen te bekijken. Dit puntige vakwerkhuisje, met een onderbouw van slechts 2 meter breed, staat hier al sinds 1416 op een te kleine sokkel te balanceren.

Burchtruïne Landshut mét uitzicht

De omgeving van de Moezel bij Bernkastel leent zich bij uitstek voor prachtige wandeltochten. Het is vrij vlak met af en toe een lichte daling of stijging. Het enige waar je op hoeft te letten zijn de borden met een rood hart. Vanaf het hotel van TUI, die pal aan de Moezel ligt, is het een mooie wandeling naar de burchtruïne Landshut. De kuiten worden goed getraind, want het is een beste klim. Als je dit niet volhoudt, geen probleem, je kunt dan meerijden met de Burg Landshut-Express. Vanaf de ruïne heb je een prachtig uitzicht op de oude binnenstad van Bernkastel, op de vele bootjes die gezellig over de kronkelige Moezel varen en over de wijnflanken die de omgeving rijk is.