Boek nu je Droomzomer - De unieke combinatie van sport en vakantie

Vakantie Biersdorf am See

Voor een actief weekend weg dicht bij huis is het Duitse Biersdorf am See de ideale bestemming. Het pittoreske vakwerkstadje ligt in de groene Eifel aan de Bitburger Stausee. Kanoën op dit stuwmeer, wandelen over de glooiende heuvels en fietsen door de dichte bossen doe je allemaal tijdens een vakantie Biersdorf am See. Bijkomen kan in het centrum van de stad door een terrasje te pakken en te proeven van het Bittburger bier.

Vakantie Biersdorf am See
Bekijk alle vakanties Biersdorf am See (1)

Actief vanuit Biersdorf am See

Niet ver van huis is een vakantie Biersdorf am See echt iets voor natuurliefhebbers en watersporters. Dit historische Duitse vakwerkstadje ligt tussen de glooiende heuvels van de Eifel op zo´n anderhalf uur rijden vanaf Maastricht. Ideaal voor wie toe is aan een weekendje weg, maar niet te ver wil reizen. Zoals de naam al zegt ligt Biersdorf am See aan een meer en in dit geval aan een stuwmeer: de Bitburger Stausee. Zwemmen is in dit stuwmeer niet toegestaan, maar je kunt er wel surfen, kanoën of waterfietsen. Ondertussen kijk je uit op de beboste hellingen van de Eifel. Het hotel in Biersdorf am See is dan ook de ideale uitvalbasis voor fietstochten en wandelingen door dit groene natuurgebied.

Een biertje in gemoedelijk Biersdorf

Wandel tijdens de vakantie Biersdorf am See zeker eens naar het centrum van de stad. Houten chalets die aan de rand van stromende beken staan worden afgewisseld met kleurrijke vakwerkhuizen. In Biersdorf am See is het alsof een prentenboek tot leven komt. En bij een van de terrassen kun je proeven van het Bittburger bier dat in de nabijgelegen brouwerij van Bittburg gemaakt wordt. Deze bierbrouwerij is overigens ook te bezoeken. Over culinaire verwennerij gesproken; Met TUI verblijf je in Biersdorf am See in een hotel met eigen bakkerij. De vers gebakken kaiserbroodjes zijn bij het ontbijt dan ook niet te versmaden.

Bekijk alle vakanties Biersdorf am See (1)