Snelle Boekers Voordelen!
  • Extra korting
  • Niet aanbetalen
  • TUI Vroegboekgarantie
Donaueschingen

Vakantie Donaueschingen

  1. Vakantie
  2. Duitsland
  3. Baden-Württemberg
  4. Zwarte Woud
  5. Donaueschingen

Tijdens een vakantie in Donaueschingen leer je alles over de Donau. Zo ontdek je dat hij ontspringt bij dit stadje in het Zwarte Woud en dat zijn oevers een geweldige fietsroute herbergen. Maar ook het Duitse Donaueschingen zelf is een ontdekking waard. Laat je rondleiden door het Schloss Fürstenberg en vergaap je aan de prachtige kamers. En wat te denken van de elegante barokgebouwen en jugendstilhuizen in het stadscentrum?

Vakantie Donaueschingen

Bij de bron in Donaueschingen

Waar in het Zwarte Woud de stromen Brigach en Breg samenkomen ligt het stadje Donaueschingen. Dit is waar de rivier de Donau ontspringt. De bron is een bijzondere plek, die je tijdens een vakantie in Donaueschingen niet mag overslaan. Met zijn marmeren beschermvrouwe doet de ronde bron denken aan een fontein. Eraan grenzend ligt het paleispark van Schloss Fürstenberg. Een prachtig aangelegd groen park dat onder begeleiding van een professionele gids te bezoeken is. Het bijbehorende Schloss is op afspraak te bezichtigen. De kamers zijn in verschillende historische stijlen ingericht en doen de harten van cultuurliefhebbers zeker sneller kloppen. Die trouwens ook een wandeling moeten maken door het stadscentrum. Hier kijk je je ogen uit bij de talrijke gebouwen in barokstijl en jugendstil-huizen. Na al deze indrukken is het weer heerlijk thuiskomen in het comfortabele hotel van TUI.

Op de fiets door het Zwarte Woud

Actievelingen zijn in Donaueschingen aan het juiste adres. Naast de bron van de Donau is het Duitse stadje namelijk het startpunt van een fraaie fietsroute. Bij TUI kun je een 6-daagse fietsreis boeken die je langs de slingerende rivier leidt. Natuurlijk doe je dan ook Donaueschingen aan. Deze individuele fietsreis is inclusief overnachtingen in gemoedelijke hotels en bagagetransport. Hoe handig is dat! Zo kun jij je concentreren op het adembenemende Zwarte Woud en schilderachtige plaatsen als Ulm en Mühlheim. Blijf je toch liever op één plek? Dan is Donaueschingen een prima uitvalsbasis om wandel- en fietstochten te maken. Het Zwarte Woud herbergt namelijk honderden routes. Zowel beginnende als ervaren wandelaars vinden tijdens een vakantie in Donaueschingen zeker iets van hun gading.