Boek nu je Droomzomer - een unieke shortbreak vol sportbeleving

Vakantie Fleringen

Wandelen door de bossen, fietsen door de velden en kastelen en oude steden bezoeken. Dat ga je zeker doen tijdens een vakantie in Fleringen. Dit kleine dorp vind je in de Zuid-Duitse Eifel, in Rijnland-Palts. Hier ontdek je honderden wandel-en fietspaden, waar je één wordt met de natuur. Voor een uitstapje pak je de auto en rijd je naar Trier, Mayen of de middeleeuwse burcht in Mechernich. In de historische Eifel kijk je dus je ogen uit.

Actieve vakantie in Fleringen

Tijdens een vakantie in Fleringen geniet je op zo'n 3,5 uur van huis van natuur en de typisch Duitse gastvrijheid. Dit kleine dorp ligt midden in de glooiende velden van de Zuid-Duitse Eifel, in de de deelstaat Rijnland-Palts. Vergeet je wandelschoenen en fiets niet mee te nemen, want die heb je met al die paden door de bossen beslist nodig. Het dichtstbijzijnde fietspad ligt op amper 5 minuten van het hotel van TUI. En in het bos voor de deur kun je gelijk een frisse neus halen na de autorit. Toe aan wat ontspanning? Die vind je zeker in de wellness van het hotel. Om daarna opgefrist en verkwikt aan te schuiven voor het diner. Guten Appetit!

Uitjes in Fleringen

Fleringen is een perfect startpunt voor diverse uitjes in de Eifel. Naast de schitterende bosrijke natuur is de regio namelijk een historische schatkist. In steden als Trier en Mayen zie je sporen van de Romeinen, maar ook middeleeuwse burchten en barokke gebouwen. Je bereikt beide steden na ongeveer een uur met de auto. Daarnaast mag een bezoek aan een kasteel tijdens je vakantie in Fleringen eigenlijk niet ontbreken. In de Eifel vind je er meerdere, zoals het Satzvey kasteel in Mechernich, op een uur rijden vanaf Fleringen. Tijdens een rondleiding door een gids leer je alles over deze middeleeuwse burcht en zijn geschiedenis.

Bekijk alle vakanties Fleringen (1)