Snelle Boekers Voordelen!
  • Extra korting
  • Niet aanbetalen
  • TUI Vroegboekgarantie
Keulen

Vakantie Keulen

  1. Vakantie
  2. Duitsland
  3. Nordrhein-Westfalen
  4. Rijn
  5. Keulen

Op vakantie naar Keulen? Meteen doen! Deze stad aan de Rijn onderscheidt zich met een eigen én een eigen biersoort van andere Duitse steden en is dankzij de ligging dichtbij Nederland perfect voor een weekendje weg of zomervakantie in Duitsland. Ontdek de vele musea, zoals het moderne kunstmuseum Ludwig, of ga shoppen in het Belgisches Viertel. Om een bezoek aan de Dom van Keulen niet te vergeten…

Vakantie Keulen
  • Goedkope stedentrip dichtbij huis

Kunst met een grote 'K' in Keulen

Keulen is een Duitse metropool gelegen aan de Rijn, op zo’n twee uur rijden vanuit Nederland, en heeft op cultureel gebied veel te bieden. Het rijke verleden van de stad is overal zichtbaar en modern en klassiek gaan er hand in hand. Zoek tijdens een vakantie in Keulen naar archeologische schatten in het Romeins-Germaans Museum of oordeel zelf over moderne kunst met een grote ‘K’ in Museum Ludwig. En ondanks dat de Tweede Wereldoorlog schrijnende sporen heeft nagelaten, herbergt Keulen nog veel historische gebouwen uit de middeleeuwen en de Romeinse tijd. Bekijk bijvoorbeeld de torenklok van het oude Rathaus op de Alter Markt, waar de middeleeuwse figuur Platjabbeck ieder uur zijn tong uitsteekt naar nieuwsgierige toeristen.

Ook een van de bezienswaardigheden waar je niet omheen kunt tijdens een citytrip in Keulen, is de imposante Dom in het centrum. Dit bouwwerk torent boven de stad uit en is zeker een bezoek waard. Voor een klein bedrag kun je een tocht naar boven maken en heb je een prachtig uitzicht over de stad.

Eindeloos shoppen in Keulen

Zin om te shoppen tijdens een stedentrip in Keulen? In een mum van tijd ben je vanuit het hotel van TUI in de Hohe Strasse en de Schildergasse in het centrum, die behoren tot de populairste winkelstraten van Duitsland. En dat is niet voor niets zo. Samen met de bijzondere boetiekjes in het Belgisches Viertel en de wijk Ehrenfeld maken zij Keulen tot een waar shopmekka voor iedere shopliefhebber. Sluit de vakantie in Keulen af met een Kölsch-biertje op de Alter Markt, of ga een dansje wagen op muziekfestivals als Cologne on Pop en Summerjam.