VERSOEPELDE OMRUILGARANTIE: Geldig op huidige én nieuwe boekingen
Terug
Meschede

Vakantie Meschede

  1. Vakantie
  2. Duitsland
  3. Nordrhein-Westfalen
  4. Sauerland
  5. Meschede

Een combinatie van cultuur, natuur en het bourgondische leven. Je vindt het allemaal in het Duitse dorp Meschede. Het dorp, gelegen in het Noorden van Sauerland, biedt de perfecte uitvalsbasis deze mooie streek te verkennen. Wandel vanuit het TUI hotel langs de prachtige Hennesee of breng een bezoek aan de Warsteiner Brauerei. Tijdens een vakantie in Meschede verveel je je geen moment.

Vakantie Meschede: actief zijn in Sauerland

In het Westen van Duitsland, op minder dan twee uur rijden van de Nederlandse grens, ligt het plaatsje Meschede. Een knus en traditioneel Duits dorp die de perfecte uitvalsbasis biedt om het gebied Sauerland te ontdekken. Tijdens een vakantie in Meschede zul je ongetwijfeld verbaasd worden. Het gebied is vooral bekend onder de wandelliefhebbers, want de natuur is hier 'wunderbar'. Vanuit het 4 sterren hotel van TUI kun je aan verschillende wandelingen beginnen omdat je midden in de natuur verblijft. Je hebt zelfs uitzicht over de Hennesee. Of start bij de Himmelstreppe, een uitzichtpunt van 55 meter hoog. Het is even een flinke klim, maar het uitzicht maakt alles goed.

Bourgondisch leven in Meschede

Naast de prachtige natuur en de vele wandelingen die je kunt maken tijdens een vakantie in Meschede, is ook de cultuur en geschiedenis van het dorp de moeite waard. Meschede bestaat namelijk al sinds 875, en je kunt je vast voorstellen dat er sinds die tijd veel is gebeurd. Breng daarom een bezoek aan de Karolingische Walburcht en ga een middag terug in de tijd. Aan het einde van de dag, wanneer je misschien toe bent aan een versnapering, dan is het leuk om langs de Warsteiner brouwerij in Warstein te gaan. Gelegen op slechts 15 minuten rijden van Meschede. Ga op excursie door de fabriek, waarbij interessante filmpjes worden vertoont en sluit de dag af met een proeverij.

Bekijk alle vakanties Meschede (1)