Tot 50,- korting op wintervakanties dicht bij huis
Neurenberg

Vakantie Neurenberg

  1. Vakantie
  2. Duitsland
  3. Beieren
  4. Frankenland
  5. Neurenberg

Kijk je ogen uit in het historische Neurenberg bij de kleurrijke vakwerkhuizen, robuuste stadsmuren en het 1.000 jaar oude kasteel. Deze op één na grootste stad in Beieren zal zowel cultuurliefhebbers als shopfanaten verrassen. Ontdek de sfeervolle Hauptmarkt met zijn authentieke gevels en vele terrassen. Of sla je slag in de leukste winkels rondom de Kaiserstraße. Kom tijdens een vakantie Neurenberg alles te weten over deze prachtige, Duitse stad.

Het historische hart van Neurenberg

Een middeleeuws centrum met een circa 1.000 jaar oud kasteel, lange stadsmuren en vele kraampjes waar je de beroemde Nürnberger braadworst kunt kopen, dat is de Duitse stad Neurenberg. Een bezoek aan het historische centrum van deze op één na grootste stad in Beieren is absoluut een aanrader. Gelukkig kun je overnachten in een 4 sterren hotel in het hart van Neurenberg. Als je richting de Hauptmarkt loopt, met gerestaureerde gebouwen en authentieke gevels, ontdek je een van de mooiste marktpleinen van Duitsland. Deze handelsplek dateert uit de 10e eeuw en heeft talloze winkeltjes en gezellige terrassen. Tijdens het bewonderen van het oude centrum zul je ook diverse kioskjes met pretzels tegenkomen. Dit is niet zo gek want Neurenberg is namelijk de bakermat van deze zoute krakeling en hij proeft nergens zo lekker als hier. Shopliefhebbers kunnen het beste naar de Kaiserstraße en Karolinenstraßeen Breite Gasse wandelen. Rondom deze autovrije straten zijn de leukste winkels te vinden.

Kasteel Kaiserburg en de stadsmuren

Neurenberg wordt omgeven door een maar liefst vijf kilometer lange stadsmuur met circa 80 torens. Werkelijk een spectaculair gezicht! Binnen deze stadsmuren ligt ook het kasteel Kaiserburg, één van de weinige gebouwen die nog overeind is gebleven na de bombardementen. Wandel door de kamers van het kasteel en leer alles over de geschiedenis van Neurenberg. Iets verderop kun je een wandeling maken door de Weissgerbergasse. Deze straat met kleurrijke vakwerkhuizen en balkons vol bloemen voelt heel authentiek aan en levert zeker mooie vakantiekiekjes op. Een vakantie naar Neurenberg is niet zomaar een leuke stedentrip, je duikt ook echt de geschiedenis in!

Bekijk alle vakanties Neurenberg (1)