VERSOEPELDE OMRUILGARANTIE: Geldig op huidige én nieuwe boekingen
Radolfzell

Vakantie Radolfzell

  1. Vakantie
  2. Duitsland
  3. Baden-Württemberg
  4. Radolfzell

De Bodensee is het grootste meer van Duitsland en is een van de bezienswaardigheden waar je niet om heen kunt tijdens een vakantie in Radolfzell. Spring in een kano om de omgeving te ontdekken of loop vanuit het hotel langs het water naar de Konzertsegel naast het kleine haventje. Iets verderop vind je het eiland Mettnau waar je kunt zonnen op een van de ligweides. Ook leuk om te bezoeken is de Stadtgarten in het centrum van Radolfzell.

Vakantie Radolfzell

Radolfzell aan het Bodenmeer

Op nog geen dag rijden vanaf Nederland nader je het hotel in Radolfzell gelegen aan de Bodensee, in de Duitse deelstaat Baden-Württemberg. Radolfzell is een zeer populaire vakantiebestemming in Duitsland vanwege de combinatie van het meer met een prachtig glooiend heuvellandschap. De Bodensee is het grootste meer van Duitsland en vanaf de oevers is het uitzicht op de Zwitserse Alpen adembenemend. Er is een klein haventje en er zijn wat terrasjes. Naast het haventje staat een paviljoen, de Konzertsegel. Hier worden (openlucht) concerten en voorstellingen gegeven waar je kaartjes voor kunt kopen.

Het meer leent zich uitstekend om allerlei watersporten actief te beoefenen tijdens een vakantie in Radolfzell. Ook varen op het meer varen talrijke excursie- en veerboten, zodat een uitstapje naar een van de eilanden aan de overkant ook een optie is tijdens een vakantie aan de Bodensee. Loop vanuit het hotel van TUI langs het water naar het kleine schiereiland Mettnau waar de zonovergoten ligweides van het Strandbad Mettnau vindt. Aan de overkant zie je het eiland Reichenau liggen die je kunt bereiken via een populierenlaan. Bewonder hier de Abdij van Reichenau, een van de grote trekpleisters van het eiland.

De stadstuin van Radolfzell

Een ander bezienswaardigheid in Radolfzell zelf is de hoge klokkentoren van de Pfarramt Münster uit het jaar 826 in het centrum van de stad. Bewonder haar gotische architectuur en schitterende orgel.
Het kleine centrum van Radolfzell kent daarnaast een aantal leuke winkeltjes, een prachtige fontein en als je de weg langs de terrasjes volgt loop je zo naar het outletcentrum met diverse kledingmerken.
Ook erg leuk is een bezoek aan de groene oase van de stad, de Stadtgarten. Loop tijdens een vakantie in Radolfzell tussen de meest uiteenlopende bloembedden en geniet net als de plaatselijke bevolking van de rust die over u neerdaalt.