COVID CARE SERVICE: Ontspannen op vakantie met TUI
Schierke

Vakantie Schierke

  1. Vakantie
  2. Duitsland
  3. Harz
  4. Saksen-Anhalt
  5. Schierke

Pak de wandelschoenen en de fotocamera maar in: het is tijd voor een vakantie naar Schierke! In dit dorpje middenin de Duitse Harz beleef je een heerlijke vakantie in de natuur. Beklim de bekende berg Brocken, ontdek de mooiste natuur tijdens een actieve wandelvakantie en maak een duizelingwekkende tocht op de rodelbaan Brocken Coaster. En heb je het wildbraad en de Harzer Käse al gproefd? Viel Spaß!

Ontdek het sprookje van De Brocken

Heb je zin in een onvergetelijke vakantie op een van de meest ongerepte plekken van Europa maar wil je niet te lang in de auto zitten? Ga dan met TUI op vakantie naar Schierke! Op nog geen vijf uur rijden vanaf de Nederlandse grens rijd je tijdens een autovakantie naar Duitsland het prachtige Harz-gebied binnen. Of je nu kiest voor een ruim appartement of luxe vakantiewoning in Schierke, je wordt omringd door de mooiste natuur. De grote blikvanger is natuurlijk de bekende berg Brocken, met 1.141 meter de hoogste berg van de Harz. Tijdens een actieve wandelvakantie maak je de mooiste tochten op deze berg en de échte durfals gaan met een gids naar de top. Laat je betoveren door planten als zegge en de Brocken-anemoon. En wat een schitterend uitzicht… De ronde bergtop van de Brocken is sprookjesachtig om te zien, zeker als deze omgeven wordt door mist. Wist je dat de berg voor schrijvers als Goethe en Heine een inspiratiebron vormde voor hun verhalen? Je begeeft je tijdens een vakantie in Schierke dus letterlijk in een sprookje!

Schierke: huifkar, stoomtrein of coaster?

Ben je niet zo’n wandelaar maar wil je toch de berg op en de Brockentuin uit 1890 bewonderen? Neem dan vanaf het appartement of de vakantiewoning in Schierke de stoomtrein naar boven. Kronkelend brengt de trein je de berg op. Tip: houd de camera in de aanslag want de vergezichten zijn zeer indrukwekkend. Op familievakantie in Schierke met de kinderen? Dan is een tocht met de huifkar een échte aanrader. Neem een lunchpakket mee en smul tijdens de rit naar de top van de Brocken van verse kaiserbroodjes. Een vakantie in Schierke is niet compleet zonder een bezoek aan de zomerrodelbaan Brocken Coaster. Tijdens de afdaling van 341 meter wordt er ongetwijfeld volop gegild, wat een sensatie. Na afloop smul je in een van de vele restaurants in Schierke van lokale lekkernijen als Harzer Käse en het sappige wildbraad. En heb je de kruidenlikeur Schierker Feuerstein al geproefd? Al eeuwenlang wordt deze likeur naar geheim recept gebrouwen. Gelukkig is het appartement of je vakantiewoning op loopafstand van het centrum…

Bekijk alle vakanties Schierke (1)