Snelle Boekers Voordelen!
  • Extra korting
  • Niet aanbetalen
  • TUI Vroegboekgarantie
Stadtkyll

Vakantie Stadtkyll

  1. Vakantie
  2. Duitsland
  3. Eifel
  4. Rijnland-Palts
  5. Stadtkyll

Een vulkanisch groen landschap vol bossen, kraters en meren: dat vind je in de Duitse Eifel tijdens een vakantie in Stadtkyll. Na een verfrissende wandeling in de unieke natuur rondom lucht-kuuroord Stadtkyll kunt u er weer tegenaan, want in de omgeving is er nog veel meer te beleven. Maak bijvoorbeeld een stedentrip naar Koblenz of Bonn of bezoek met de kids het attractiepark 'Eifelpark'.

Vakantie Stadtkyll

Een frisse neus halen in Stadtkyll

Op vakantie in een vulkaanlandschap, maar toch dicht bij huis zitten? Dat kan tijdens een vakantie Stadtkyll in de Duitse Eifel. Op slechts 2 uur rijden vanaf de Nederlandse grens bij Maastricht is dit een mooie bestemming voor een autovakantie.

Vergeet vooral niet om uw wandelschoenen in te pakken! Het glooiende landschap, dat is ontstaan door vulkanische activiteit, leent zich voor het maken van prachtige wandelingen. Tijdens een wandeling in Natuurpark Hohes Venn bijvoorbeeld kom je langs vulkaankraters en vennetjes en door bossen en dorpen. Buiten wandelen is gezond en de omgeving van Stadtkyll is ook nog eens uitgeroepen tot lucht-kuuroord. De uitdrukking ‘een frisse neus halen’ kun je hier dus letterlijk nemen.

Met de kids naar het Eifelpark

Bent u op familievakantie in Stadtkyll? Op het vakantiepark van TUI hoeven de kids zich niet te vervelen. De vele speeltuinen, het zwembad en entertainmentteam zorgen voor veel vertier. Het park ligt aan een stuwmeer waar je ook kunt vissen.

Een leuk uitstapje met de kids is het ‘Eifelpark’. Na het bewonderen van wilde dieren als de wolf en roofvogels roetsjen de kids met de rodelbaan omlaag naar de rest van het park. Daar wacht veel vertier voor de hele familie in de zweefmolen, rollercoaster en veel meer!

Wie meer van cultuur houdt, vindt een perfecte uitvalsbasis in Stadtkyll. Mooie steden als Koblenz en Bonn liggen op iets meer dan een uur rijden. U kunt echter ook naar het knusse dorpje Monschau afreizen op circa 45 minuten rijden. Hier kabbelt de rivier de Rur langs vakwerkhuizen in allerlei soorten en maten met het groen van de Eifel op de achtergrond.