Uhldingen

Vakantie Uhldingen

  1. Vakantie
  2. Duitsland
  3. Baden-Württemberg
  4. Bodensee
  5. Uhldingen

Tijdens een vakantie in Uhldingen bevindt u zich ver in het zuiden van Duitsland, aan de noordelijke oever van het bekende Bodensee. Fiets langs de uitgestrekte wijngaarden en proef de mediterrane sfeer aan dit heldere meer. Stop ondertussen ook even bij het Pfahlbaumuseum: de thuisbasis vele paalwoningen uit de steen- en bronstijd.

Vakantie Uhldingen

Proef de mediterrane sfeer aan de Bodensee

In het verre zuiden van Duitsland - in de regio Baden-Württemberg – ligt Uhldingen. Het dorp ligt aan de noordelijke oever van het Bodenmeer en in de omgeving vindt u tal van wijngaarden.
De wijngaarden geven het dorp een mediterrane sfeer die ook te proeven is in de kleine haven aan het meer.
Maak na een stevig ontbijt met Brötchen in het restaurant van uw hotel van TUI u een fietstocht langs de oevers van het Bodenmeer. Het heldere water nodigt uit voor een verkoelende duik. Vergeet dus ook niet uw zwemkleding in te pakken voor een vakantie in Uhldingen. Stop onderweg in een van die typisch mediterrane stadjes zoals Sipplingen en Friedrichshafen, waar het lijkt alsof u in Italië bent. De pleintjes lijken hier net Italiaanse 'piazzas'. 

Paalwoningen aan het meer

In Uhldingen - aan de Bodensee – vindt u ook de Pfahlbauten openluchtmuseum, oftewel het Paalwoningenmuseum, waar u archeologische vondsten en reconstructies van paalwoningen uit de steen- en bronstijd kunt bewonderen. Het museum herbergt 23 paalwoningen die met elkaar zijn verbonden met loopbruggen van houten planken. 
Dit museum is zeker de moeite waard om te bezoeken tijdens uw vakantie Uhldingen.