VERSOEPELDE OMRUILGARANTIE: Geldig op huidige én nieuwe boekingen
Alvignac les Eaux

Vakantie Alvignac les Eaux

  1. Vakantie
  2. Frankrijk
  3. Lot
  4. Midi-Pyreneeën
  5. Alvignac les Eaux

Wandelen, fietsen, kajakken en paardrijden zijn zomaar wat activiteiten die je prima kunt ondernemen tijdens een vakantie in Alvignac les Eaux. Dit dorp ligt in de heuvels van het departement Lot in Zuid-Frankrijk. Hier wandel je over kalkstenen plateaus, verken je de grotten van Padirac en vergaap je je aan het mooie Rocamadour. Dit middeleeuwse dorp balanceert namelijk metershoog op de rotsen: een indrukwekkend gezicht.

Vakantie Alvignac les Eaux

Actieve vakantie in Alvignac les Eaux

Natuurliefhebbers opgelet! Tijdens een vakantie in Alvignac les Eaux ontdek je een paradijs vol natuurpracht. Dit kleine dorp ligt in het departement Lot, dat je vindt in de Franse Midi-Pyreneeën. Rond Alvignac les Eaux strekken heuvels met bossen zich uit. Typisch voor de Lot zijn de kalkstenen plateaus - 'causses' - en talloze grotten. Dit prehistorische, onbedorven landschap verken je het beste te voet, op de fiets, te paard of in een kajak natuurlijk. En aan het einde van een actieve dag is het altijd weer goed thuiskomen op het vakantiepark van TUI in Alvignac les Eaux, waar het zwembad wacht voor wat weldadige verkoeling.

Alvignac les Eaux als uitvalsbasis

Alvignac les Eaux ligt tussen verschillende hoogtepunten en trekpleisters. Zo rijd je vanuit het vakantiepark in een kwartier naar Rocamadour. Dit middeleeuwse dorp balanceert al eeuwenlang aan de kliffen boven het Alzou-ravijn. Wandel onder de Porte du Figuier door en beklim de trap Grand Escalier naar de Notre-Dame kapel met zijn Zwarte Madonna. Rijd je tijdens je vakantie in Alvignac les Eaux juist naar het oosten, dan kom je na een kwartier uit bij de grot van Padirac. Dankzij de ondergrondse rivier en de fraai belichte stalagmieten heeft deze 103 meter diepe grot echt een mystieke sfeer. Je kijkt er zeker je ogen uit.