COVID CARE SERVICE: Ontspannen op vakantie met TUI
Apt

Vakantie Apt

  1. Vakantie
  2. Frankrijk
  3. Franse Alpen
  4. Provence
  5. Apt

Tijdens een vakantie Apt draaien je zintuigen overuren. In de smalle straten vol pastelkleurige panden en middeleeuwse gebouwen kom je ogen tekort. En op de Provençaalse markt die iedere zaterdag wordt georganiseerd proef je van de heerlijkste Franse wijnen. De geurige lavendelvelden vol paarse bloemen zorgen ervoor dat ook je neus aan het werk wordt gezet tijdens een vakantie Apt. Dat wordt letterlijk smullen.

Vakantie Apt

Rondrijden door de schilderachtige Provence

Voor een heerlijke vakantie in de Provence is Apt de ideale uitvalbasis. Dit historische stadje ligt tussen paarskleurige lavendelvelden en uitgestrekte wijngaarden. De grillige bergtoppen van het Luberon gebergte maken het indrukwekkende landschap compleet. Tijdens een vakantie Apt is een rondrit met eigen auto door de kleurrijke natuur een aanrader. Onderweg kun je altijd stoppen bij een van de wijnboerderijen en proeven van de Franse wijnen. Al kun je de streek ook proeven op de Provençaalse markt die iedere zaterdag in het centrum van Apt wordt gehouden. Neem je favoriete fles wijn gerust mee terug naar het hotel van TUI om ´s avonds op de kamer na te genieten.

Sightseeing in middeleeuws Apt

Niet alleen op zaterdag is het goed toeven in het centrum van Apt. Het stadje kent smalle straten, kleurrijke huizen en historische gebouwen. Het is niet voor niks dat Apt een van de mooiste stadjes van de Provence is. Als je tijdens de vakantie Apt door het centrum struint is het net alsof je in de middeleeuwen terecht bent gekomen. Stap zeker eens binnen in de kathedraal Sainte-Anne waar de crypte in Romaanse stijl is gebouwd. Loop vervolgens onder de vierkante Tour de l´Horloge door en zoek de boetiekjes, antiekwinkels en de terrassen in Apt op. Al kun je ook het hotel van TUI opzoeken en aan de rand van het zwembad ontspannen onder de zon.