Snelle Boekers Voordelen!
  • Extra korting
  • Niet aanbetalen
  • TUI Vroegboekgarantie
Arès

Vakantie Arès

  1. Vakantie
  2. Frankrijk
  3. Atlantische Kust-Aquitaine
  4. Gironde
  5. Arès

Zeg je Frankrijk, dan zeg je wijn, stokbrood en zon. Maar Frankrijk is nog veel meer dan dat. Een vakantie in oesterdorp Arès is er één vol met verrassingen. Het is een aanrader voor strand- en fietsliefhebbers om hier vakantie te vieren. Op de fiets verken je niet alleen het dorpje, maar ook de prachtige omgeving met fraaie meren, pijnboombossen en de hoogste zandduin van Europa.

Vakantie Arès

Op vakantie naar fietsparadijs Arès

Gelegen aan de baai Bassin d’Arcachon in de Gironde streek vind je oesterdorp Arès. Veel toeristen zul je er niet tegenkomen. Dankzij de vele vissersbootjes, oesterhaven, pittoreske huisjes en terrassen is het een charmant dorpje. Een perfecte plek voor vakantiegangers die voor hun rust naar Frankrijk komen. Het is daarnaast een paradijs om op de fiets te verkennen. Het uitgebreide netwerk van fietspaden is dan ook makkelijk te bereiken vanaf het vakantiepark. Volg bijvoorbeeld het fietspad naar het noorden waar je langs het fraaie binnenmeer ‘Etang de Lacanau’ komt. Maar misschien word je favoriete fietstocht tijdens een vakantie Arès wel die naar Cap-Ferret. Geniet al fietsend van de pijnboombossen, de waterkant en bekijk de oude spoorlijntjes. Geen fietsen meegenomen naar Frankrijk? Geen zorgen deze kun je gewoon huren bij het vakantiepark van TUI.

De Sahara in Frankrijk

De streek rondom Bassin d’Arcachon vraagt om de nodige uitstapjes. Op een uurtje rijden van Arès beklim je de hoogste zandduin van Europa: Dune du Pilat. Met een hoogte van 500 meter en een lengte van maar liefst 3 kilometer lijkt het net alsof je in de Sahara loopt. Een dagje vertoeven op het strand is echter ook een optie. Het enorme binnenmeer Bassin d’Arcochon, verbonden met de Atlantische oceaan, wordt omringd door duinen en kent diverse stranden. Liever een dagje vertoeven in het vakantiepark? Geen probleem. Neem lekker een duik in het binnen- of buitenzwembad.