COVID CARE SERVICE: Ontspannen op vakantie met TUI
Avallon

Vakantie Avallon

  1. Vakantie
  2. Frankrijk
  3. Bourgogne
  4. Avallon

In het hart van Frankrijk ligt de historische stad Avallon. De plaats staat vol met bezienswaardigheden die dateren uit de middeleeuwen. Loop langs de oude vestigingsmuren en stadspoorten en de 15e eeuwse klokkentoren, of kijk je ogen uit op de rijkelijk versierde portalen van de kloosterkerk Saint-Lazare. Wie zijn wandelschoenen heeft meegenomen kan erop uittrekken in het Regionaal Natuurpark Morvan, met diverse schitterende wandelroutes.

Terug naar de middeleeuwen in Avallon

De historische vestigingsplaats Avallon ligt in het hart van de Franse regio Bourgondië. De plaats werd ooit gesticht op een granieten rots en kijkt uit op de vallei van Cousin. Wie door de geplaveide straten van het oude centrum loopt waant zich weer even in de middeleeuwen. De door oude vestigingsmuren en stadspoorten omringde plaats staat namelijk vol met historische bezienswaardigheden in middeleeuwse architectuur. Must-sees zijn de 49 meter hoge klokkentoren Tour d’Horloge uit 1456 en de Romaanse kloosterkerk Saint-Lazare uit de 12e eeuw, bekend om zijn decoratieve beeldhouwwerken.

Leef als een Bourgondiër

Een vakantie in Avallon is een en al cultuur en natuur. Naast slenteren door het historische centrum kun je hier namelijk ook ontspannen wandelingen maken door de schitterende natuur in de omgeving. Avallon ligt bij het Regionaal Natuurpark Morvan, een bergachtig natuurgebied met bossen, uitgestrekte weides, rivieren en idyllische meren. Het park is vrij toegankelijk en beschikt over verschillende wandelpaden, zoals de 220 kilometer lange Tour du Morvan. Deze route loopt langs de zes meren in het natuurgebied en is in diverse variaties te belopen. Moe van al dat wandelen? Sluit de dag af bij het hotel van TUI door als een echte Bourgondiër te genieten van regionale wijnen en kazen.

Bekijk alle vakanties Avallon (1)