Hier kun je nu naar toe met het vliegtuig of de auto. Nu tot 100,- extra korting!

Vakantie Azille

Een vakantie naar Azille betekent dat je verblijft in een oase van rust in Zuid-Frankrijk. Midden tussen de wijngaarden, aan het Canal du Midi, ligt een 18e eeuws kasteel. Dit is je thuis tijdens deze vakantie. Van hieruit verken je de regio Languedoc-Roussillon met zijn schitterende natuur en middeleeuwse plaatsen als Azille en Carcassonne. Uitrusten van al die ontdekkingsreizen doe je uiteraard aan de oever van het Jouarres-meer.

Aan het Canal du Midi in Azille

Tijdens een vakantie in Azille overnacht je op een wel heel bijzondere plek: een gerestaureerd 18e eeuws kasteel. Je vindt Azille in het zuiden van Frankrijk, in de regio Languedoc-Roussillon, op 1,5 uur ten oosten van de stad Toulouse. Het kasteel waar je met TUI verblijft, werd verbouwd tot comfortabele appartementen. Wijngaarden omringen het kasteeldomein en direct voor de deur vind je het UNESCO-erfgoed van het Canal du Midi. Dit is echt een oase van rust...

Waterpret bij het meer van Jouarres

Reken maar dat de vakantie in Azille bol staat van de waterpret! Daar zorgen het Canal du Midi en het meer van Jouarres wel voor. Op het kanaal maak je mooie boottochten en het meer biedt talloze watersportmogelijkheden. Het Jouarres-meer vind je recht tegenover de appartementen van TUI. Het strand met bijbehorende sportfaciliteiten bereik je in 5 minuten met de auto. Terwijl je zelf relaxt op je badhanddoek, spetteren de kinderen in het warme water.

Naar middeleeuws Azille

De regio Languedoc-Roussillon is beroemd om zijn middeleeuwse steden. Bezoek bijvoorbeeld Carcassonne en Azille zelf. In 10 minuten rijd je van het kasteel naar het centrum van Azille. Je ontdekt er oude stadsmuren, stenen huizen en een doolhof aan straten. De 14e eeuwse kerk kun je onder begeleiding bezoeken, waarbij je ook de 36 meter hoge toren beklimt. Vanuit Azille sta je ook binnen circa 40 minuten rijden in de beroemde stad Carcassonne. Deze middeleeuwse stad, ook bekend vanwege het populaire spel, is zeer fotogeniek dus vergeet de camera niet.

Bekijk alle vakanties Azille (1)